30 Noiembrie 20

Presa din România este în delir, mereu „vigilentă și neobosită” în a ataca Biserica

   Arhiepiscopia Sucevei a publicat pe site-ul său o serie de recomandări pastorale pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.
   Cele 10 recomandări, în care NU se menționează nici un partid sau candidat ci "vizează promovarea valorilor creștine în societate", au dus la inflamarea presei din România, mereu "vigilentă și neobosită".
   Trebuie de la început să spunem că biserica reprezintă nu doar ierarhii, preoții, monahii etc. ci și creștin ortodocșii, care în același timp sunt și cetățeni ai României. Creștinul român nu se identifică ca atare doar atâta timp cât se află în perimetrul bisericii la fel cum nu devine mai puțin cetățean după ce părăsește urna cu voturi.
   Într-un astfel de context recomandările oferite de Arhiepiscopia Sucevei sunt cât se poate de normale.
   În ultimii ani am asistat la o împingerea a bisericii către marginea societății, ea fiind utilă doar pentru poze și în anumite momente, dorindu-se din partea acesteea o stare permanentă de obediență.
   ONG-urile de tip marxist-progresiste propun, susțin și reușesc să își impună candidați pe listele partidelor, iar nimeni nu are nici o problemă cu asta.
   Biserica este un spațiu viu mereu implicat sufletește dar și social și ține mai ales de noi creștinii să conștientizăm că biserica nu reprezintă partea privată a societății din care facem parte.
   Se cere de la biserică să fie o instituție imaculată, iar preoții săi sfinți, dar ar trebui să înțelegem că este o instituție divină dar cu componentă umană în ea, deci încercată de patimi.
   Să fim responsabili atunci când ne sunt atacate valorile, dar mai ales cele spirituale și să ținem cont că pe lângă "drepturi" creștine mai avem și "îndatoriri".
 
Text: Constantin Răzvan Popovici, Facebook

Citește și: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Recomandări pastorale pentru un vot responsabil și corect
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe