28 Mai 22

Preotul și sfințirea curbei mortale din județul Bacău ...

„Vuiesc site-urile, presa și influencerii după ce un preot din satul Brătila de jos, comuna Helegiu, județul Bacău, a sfințit o curbă unde au avut loc frecvente accidente mortale sau cu victime.
Evident, de pe listă nu putea lipsi nici Mândrul Biciclist, cel care acum ceva timp făcea scandal după ce a văzut trei turle într-o curte și punea întrebarea "de ce e nevoie de 3 biserici în acest sat?". Dar habarnismul unora chiar nu e subiectul acestei postări, ci vreau să vin cu un exemplu personal. Fiecare poate înțelege cât poate și ce vrea.
Uneori am mai povestit că în urmă cu ceva timp nu eram deloc foarte apropiat de biserică, din contră, eram unul dintre cei care credeam că orice glumă cu un "popă" e foarte tare, amuzantă și de dat mai departe.
Se întâmpla acum vreo 11 ani când mi-am cumparat mașina preferată pe atunci, un Mitsubishi Lancer. Pentru cunoscători e o mașină sportivă și oarecum exclusivistă. Șasiul e renumit pentru cursele de raliu, motorul avea 150 de cai și arata destul de supărată. Pentru cine are bani există și varianta EVO cu 310 cai care mătură orice mașină de pe stradă indiferent cât de nemțească e. Dar astea sunt amănunte.
Pe atunci și stilul meu de condus era destul de sportiv, ce vreți, eram mai tânăr. Așa că se face că am tot avut câteva incidente, odată m-a făcut acordoen o doamnă care se uita în telefon. O singură dată am fost eu de vină, când l-am agățat pe unul de aripa spate. În rest câteva accidente destul de minore, dar parcă se țineau de mine.
Unii spuneau s-o vând că înseamnă că-mi aduce ghinion. La un moment dat mi-a sugerat Raluca că poate ar fi mai bine s-o sfințim. Moment în care Paul de atunci s-a uitat ciudat, s-a mirat și a luat cam în râs propunerea. Asta o dată până când iarăși am zgâriat bara din față în parcare.
Și am ajuns cu mașina în fața preotului. Apoi, timp de câțiva ani, până m-am despărțit de Lancer-ul meu nu am mai avut niciun accident sau incident. Acum, fiecare poate să zâmbească sau să înțeleagă ceva.
Ce ar fi relevant, ar fi să aflăm pe 3 februarie 2023 o statistică a accidentelor față de anul precedent. Nu?” - jurnalistul Paul Gabriel Andrei, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe