30 Iulie 21

Preoții care au slujit slujba parastasului pentru mareșalul Ion Antonescu s-au trezit cu dosar penal.

„Preoții care au slujit slujba parastasului pentru mareșalul Ion Antonescu s-au trezit cu dosar penal.Asta în urma denunțului unui anumit consilier prezidențial, Alexandru Muraru băgător de seamă în ceea ce privește Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei. Și el a băgat de seamă că niște preoți și-au permis nesimțirea să facă un parastas pentru un creștin decedat 
Este extrem de grav ce se întâmplă fiindcă este o acțiune de trezire a unei legi perfide,  dată de ceva timp sub toporul căreia au căzut mai mulți, Mircea Vulcănescu, Radu Gyr și alții. 
De când se face parastasul doar pentru sfinți, că așa rezultă din sesizarea domnului Muraru?  Care în mod clar nu prea bate calea Bisericii fiindcă altfel ar fi știut că noi umblăm cu lista de păcătoși după noi, nu cu cea de sfinți, sfinții sunt pictați pe pereți Și ar mai trebui să știe domnul Muraru că mareșalul Antonescu a ctitorit multe biserici, și ca ctitor are dreptul inclusiv să fie pictat pe pereți.  Acum ce facem, dăm jos plăcile memoriale, îl ștergem de pe pereții bisericilor pe care le-a ctitorit? Sau poate ajungem chiar să le dărâmăm fiindcă au fost susținute financiar de unul pe care o mână de oameni îl numesc criminal de război. E un semnal absolut alarmant această acțiune a domnului Muraru. În primul rând pentru că ne arată că delatorul își începe o nouă eră, în al doilea rând fiindcă ridică din adormire o lege foarte periculoasă și nedreaptă, în al treilea rând fiindcă pune verdicte într-o perioadă insuficient cercetat, plină de tensiuni și contradicții, în al patrulea rând fiindcă intervine în practicile liturgice, în al cincelea rând fiindcă își dorește să creeze un precedent periculos, în al șaselea rând fiindcă este o sămânță de scandal ce încearcă să împartă națiunea asta și așa mult prea fragmentată. Aș dori ca acest domn Muraru și demersul său să aibă parte de tot oprobiul public și de niște procese iar preoții să nu fie lăsați singuri la anaghie. Dacă nu cer prea mult. Doamne, miluiește!
PS Să le dea preoților o listă cu cei pe care au voie să-i pomenească!!!” - a postat scriitoarea Ivona Boitan pe un site social. 

Notă site: Avem ACCES INTERZIS LA ISTORIE… Incredibil, după unii nebuni noi trebuie să ne rugăm doar pentru cine vor ei, doar cât vor ei, și când voi ei probabil. Asta se întâmplă când nebunii ajung în funcții de conducere....

Foto: vremeanoua.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe