30 Noiembrie 21

Preoți obligați să propovăduiască „bunăstarea vaccinării”?

A apărut și Vasile Bănescu, purtătorului de cuvânt al BOR, cu o reacție în urma apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, probabil o persoană cu diverse probleme diagnosticable, care le-ar fi vorbit credincioşilor despre faptul că există cipuri în vaccin şi despre un aşa zis Guvern Mondial creat de „extratereştri” demoni. Bun, că se dorește real crearea unui Guvern Mondial, se cunoaște de o grămadă de ani, nu mai este un secret. Dar cu cipurile în vaccin ... aș fi mult mai atent la astfel de afirmații, mai ales într-un spațiu public. În multe cazuri, declarabil (vezi mărturia părintelui Ilie Cleopa despre acest lucru), se pare că așa zișii „extratereștrii” cu tot cu „navele lor spațiale” sunt de fapt demoni ... fără legătură cu declarația părintelui Teodosie Paraschiv.


După acest eveniment întâmplat la începutul lunii octombrie, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu dă următoarea declarație:

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor. Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte”, a transmis Bănescu, potrivit Agepres.
„Centrele eparhiale de care aparţin aceste persoane care îşi permit să transmită mesaje publice para-bisericeşti în nume personal au datoria să intervină punctual şi să sancţioneze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituţie din România în această perioadă de pandemie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Acum, din diverse surse aflu că există posibilitatea ca preoții să fie nevoiți să aducă medici în biserici să predice despre "bunătatea" vaccinării. Una este să spui ce producătorul a declarat despre vaccinul anti-covid, destul de realist ... și alta este să propovăduiești „perfecțiunea” vaccinului. O astfel de eventuală obligativitate din partea Patriarhiei spre parohii, ar însemna o gravă abatere de la adevărul propovăduit de Părinții Bisericii.

Vaccinul anti-covid trebuie să rămână voluntar, gratuit și făcut cu analize și cu prezența unui dosar medical înainte de actul medical propriu-zis.

Citește și:

- Patriarhul Daniel ce adevăr mărturisește? Există mai multe adevăruri??
- Jurnalul European de Epidemiologie: Vaccinarea nu diminuează infectarea, ba chiar dimpotrivă.
- Ierarhii și preoții Bisericii lui Hristos au datoria să apere drepturile fundamentale ale omului, inclusiv libera alegere


Sursă foto: patriarhia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe