18 Octombrie 21

Preoți alături de popor!: Cuvânt înălțător al părintelui Amfilohie Brânză în Piața Victoriei

     „În toată istoria creştinismului clerul şi din mănăstiri, din orice loc de pretutindeni n-au părăsit poporul! Orice om are valoarea lui înaintea lui Dumnezeu inestimabilă, şi trebuie să fim în mijlocul oamenilor indiferent de situaţie şi mai ales la nevoie.
     Sub nici o formă clerul nu trebuie să părăsească poporul, mai ales când este ameninţat în fiinţa lui existeţială. De aceea am spus, şi noi ştim asta, importanţa rugăciunii, şi a slujbelor, dar în astfel de momente şi situaţie de criză şi de nevoi, de prigoniri, nu mai poți salva poporul doar din RUGĂCIUNE, din PARASTASE şi din CÂNTARE PSALTICĂ! 
     E nevoie să fim în mijlocul lui viu,  vii şi lucrători, ca unii care împărţim suferinţa şi năzuinţa, şi credinţa în Hristos toate acestea capătă o valoare răscumpărătoare.
    Că orice suferinţă asumată în Iisus Hristos pentru ADEVĂR, pentru BINELE APROAPELUI şi pentru orice formă de CONSTRÂNGERE, în lupta de înlăturare a oricărei forme de ÎNROBIRI este BINECUVÂNTARE CEREASCĂ!
    Şi noi ştim că în lumea aceasta ADEVĂRUL este prigonit! Adevărul nostru Iisus Hristos Domnu, şi învățătura Lui cu care EL se indentifică a fost prigonită în orice epocă istorică,  şi orice epocă a dat generaţii de MARTIRI, care au vărsat sângele pentru păstrarea şi dăinuirea Adevărului. 
    Şi în istorie oare să întrerupem noi şirul MARTIRILOR şi al STRĂMOŞILOR NOŞTRI? 
     Care de două mii de ani şi mai bine şi-au înţeles menirea de fii ai lui Dumnezeu pe aceste meleaguri?, de creştini?, şi iată acum de români? Nici odată să nu fie aceasta.
    De aceea astăzi am venit în mijlocul dumneavoastră să vă încredinţăm că simţim la fel ca şi frăţiile voastre, că ne doare ca şi voi, dar mai ales ne rugăm şi nădăjduim la ce? Ca Dumnezeu să facă şi dreptate cu poporul acesta, fiindcă e un popor bun şi milostiv dar, mai întâi să vă spun trei aspecte cu care noi ne confruntăm astăzi. Eu am legătura cu aproape toate mănăstirile din ţară,  ce se petrece acolo, şi din afară, cu privire la această situaţie , trei lucruri vreau să vă spun:
  1. S-a produs o foarte mare dezbinare între soţi şi soţie, între părinţi şi copii, între fraţi, între cunoscuţi,  între categorii profesionale, sociale, între ţări, între biserici. S-a produs o MARE DEZBINARE! Care e planificată, că cine este tatăl dezbinării?! Diavolul este dezbinătorul însuşi. El ştie ce înseamnă să dezbine întâi oamenii şi pe urmă să-i cucereşti aşa cum vor să ne îngenuncheze.
   2. Al doilea punct este faptul că propagă FRICA cu ocazia acestei plandemii, şi întreţin frica prin toate mijloacele care le au. Un om sub incidenţa fricii nu mai gândeşte cum trebuie,  nu mai ia soluţii cum trebuie,  nu mai e un om normal sănătos,  nu mai are o viaţă firească. De aceea este foarte periculoasă frica aceasta inoculată sistematic prin tot ceea ce le stă la îndemână acestor oameni care au planificat.
    3. Crează confuzia şi generează nesiguranţa.
 "Vine şi valul cinci!" "Nu vine!" "E produs în laborator!" "Nu este, e natural!" "Ajută masca!" "Nu ajută masca!" "O să trăim cu ea toată viața!" "Nu o să trăim!" Şi frica cu nesiguranţa,  confuzia şi dezbinarea au răvăşit societatea noastră cu totul!
     Pe toate statele, că e o problemă planetară. Unde vedem reacţii din partea tuturor categoriilor sociale, dar ne referim la acei oameni distinşi, sănătoşi, care au un cuvânt de spus, deşi sunt cenzuraţi. Specialişti,  şi în toate să zic aşa din toate religiile. Şi iudaismul suferă, sunt prigoniţi. Şi arabii suferă,  şi islamul. Şi creştinismul, şi în toate părţile se duce această luptă.  
    Că se vrea nu numai o nouă ordine mondială, o RESETARE A LUMII care e mult mai adâncă.[...]
    A avut loc o adunare la Davos şi în alte părţi unde se pecetluieşte pe faţă soarta lumii de către minţile unor oameni fără DUMNEZEU!
     Ne obligă la o legislaţie, la un mod de viaţă,  ne-au încercuit, dar SĂ ŞTIŢI că sunt ŞUBREZI! Cu toată armata lor, şi forţa lor şi mijloacelor de opresiune, fiindcă exclud din toată doctrina lor şi ideologia lor, şi planurilor lor elementul spiritual! Îl exclud pe DUMNEZEU!
  De aceea sunt nişte învinşi. Veţi putea spune atunci: "De ce Dumnezeu îngăduie să pătimim atât?"   Ca noi să ne întărim în răbdare şi-n credinţă,  iar ei lăsaţi încă să se manifeste, să se dea de gol prin felul lor dea fi, şi prostiile şi abuzurile care le fac, care vor constitui de fapt toată discreditarea lor în faţa noastră!
     Nu mai e nevoie să vorbim în faţa lor cât ei înşişi se vor discredita prin măsurile pe care le iau. În toată istoria omenirii cine s-a luptat cu Biserica lui Hristos contra acestor valori, în orice ţară au ieşit înfrânţi!
  De aceea vreau să vă spun forţa noastră e în ADEVĂR! Domnul nostru Iisus Hristos ai cărui fii suntem a biruit pe diavol, păcatul şi moartea pentru TOTDEAUNA!
   Nu vorbim de o birunţă temporară, în această biruință nădăjduim şi noi. Altele sunt armele noastre. Trebuie să înţelegem bine lucrul acesta.
    Să ştiţi că de câte ori noi ne asumăm în mod liber şi voit jertfa aceasta pentru valorile care le-am amintit şi ne definesc câştigăm o putere! Câştigăm har! Câştigăm întărire de sus! 
    Ei nu se tem de predicile noastre, şi diavolul care e în spatele lor nu se tem de conferinţele noastre, ci se tem de cei care TRĂIESC DUPĂ PORUNCILE LUI DUMNEZEU!
     Se tem de o fecioară curată,  de un tânăr viu şi lucrător, de un preot prezent şi jertfitor, de un călugăr care-i postitor şi rugător. Cu alte cuvinte de modul cum ne conformăm viaţa după Legea lui Dumnezeu,  aşa avem şi noi şansa izbândei.
     Apoi asta vreau să vă spun,  nu mă lungesc în cuvânt,  dar cu un creştinism de "basma", de suprafaţă, nu o să izbândim nici odată.  E nevoie de unul viu şi lucrător ca prin exemplul faptei noastre în lupta cu noi cu păcatul, şi cu tot ce este împotriva adevărului, abia atunci da, ne vom da masura noastră de viaţă, atunci se va schimba ceva. Deci noi nu avem forţă în cuvânt dacă nu avem şi experinţa faptei! 
     V-am spus acestea fiindcă conştiinţa responsabilităţii în faţa lui Dumnezeu dacă nu e trăită, nu o să avem forţa implicării cu jertfă curată pentru semenii noştri şi pentru valorile acestea.
    Una este să ai idei patriotice şi alta este să te pui în slujba tării! Să ai sentimentul patriei.
    Una e să ai idei religioase şi alta e să fii un om de credinţă,  postitor, rugător şi iertător.
    Şi închei, capacitatea noastră de jertfă este adevărata identitate. Spune-am cu ani în urmă cu diferite prilejuri, că s-a ajuns să avem un tineret FLEŞCĂIT şi MOLEŞIT! ASTĂZI prin vaccin şi toată politica în jurul vaccinului se vrea un tineret  alienat , dar se vor trezi cu un tineret REÎNVIAT, conştient de menirea lui, care în duhul strămoşilor noştri v-a purta până la sfârşit şi cu preţul vieţii aceste drapele, care exprimă ce?, CREDINŢA şi IDENTITATEA NOASTRĂ DE ROMÂNI! 
   Vă iubim şi vă dorim UNIŢI PÂNĂ ÎN SFÂRŞIT! AMIN.”

(Părintele Amfilohie Brânză în cuvântul său din Piaţa Victoriei, Bucureşti din 2 octombrie / transcriere: Iulian Mazilu)

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe