01 Decembrie 22

Acasă » Preot Dr. Sofian Costea
1 2 3 4 »

Pandemonie în formă continuată, se cere o așa-numită amnistie pandemică prin care să se elimine orice fel de răspundere ...

 • 04 Noiembrie 22
 • 682
Pandemonie în formă continuată, se cere o așa-numită amnistie pandemică prin care să se elimine orice fel de răspundere în ceea ce privește numeroasele abuzuri din perioada restricțiilor

Iubiți prieteni, știm foarte bine că timp de doi ani de zile embargoul pe strănutat, sancționarea tușitului și supervizarea strictă a curgerii nasului au reprezentat priorități fundamentale pentru autoritățile lumii în care trăim. Ab ... Detalii... »


Mântuitorul Hristos, Împăratul păcii, care îl eliberează pe omul chinuit de sub stăpânirea demonică

 • 20 Octombrie 22
 • 115
Predică la duminica a XXIII-a după Rusalii – vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor

Scumpi și iubiți credincioși, despre încă o minune înfăptuită prin cuvânt ne vorbește Sfânta Pericopă Evanghelică din duminica a XXIII-a după Rusalii, în care ni se istorisește cum Domnul a eliberat un om înrobit și legat în lanțurile cruzimii și ale cinismului, lanțuri cu care diavolul îi leagă pe toți cei pe care îi ia în posesiun ... Detalii... »


Sfânta Spovedanie, Taina Luminii care ne dăruiește învierea din moartea păcatului

 • 09 Octombrie 22
 • 615
Predica la duminica a XX-a după Rusalii – învierea fiului văduvei din Nain

Scumpi și iubiți credincioși, în Sfânta Pericopă Evanghelică din duminica a XX-a după Rusalii, ni se istorisește minunea învierii tânărului din Nain, una dintre cele trei învieri înfăptuite de către Mântuitorul Hristos despre care ne vorbește Sfânta Scriptură. Pentru început, doresc să mă refer la Cuvântul care i-a redat tânărului viața, ... Detalii... »


Iubirea vrășmașilor – cerință imposibilă sau poruncă întemeiată care poate fi dusă la îndeplinire?

 • 30 Septembrie 22
 • 1033
Predică la duminica a XIX-a după Rusalii – predica de pe munte, iubirea vrăjmașilor

Scumpi și iubiți credincioși, Sfânta Evanghelie din duminica a XIX-a după Rusalii, extrasă din Evanghelia scrisă de către Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, ne vorbește despre un principiu cu adevărat revelator în ceea ce privește funcționarea relațiilor interumane, aspect care dacă ar fi pus în practică, munții de ură s-ar prăbuși, marea vrăj ... Detalii... »


Valoarea sufletului mai mare decât o lume întreagă pentru că sufletul este darul inestimabil făcut de către Dumnezeu omului

 • 24 Septembrie 22
 • 135
Iubiți credincioși, atunci când vorbim despre suflet, trebuie să fim conștienți de faptul că noi suntem pentru Dumnezeu cununa creației și icoană a dumnezeirii. Aceasta pentru că suntem zidiți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu si, de aceea, nu avem dreptul de a acoperi cu ceața întunericului icoana de lumină zugrăvită în fiecare dintre noi. Prin urmare, trebuie să ne lucrăm asemănarea cu Sfântă Treime. Omul creat atât de înălțător după chipu ... Detalii... »


Cuvântul lui Hristos - năvodul în care sunt pescuite sufletele celor binecredincioși

 • 22 Septembrie 22
 • 201
Predică la duminica a XVIII-a după Rusalii – pescuirea minunată
 
Scumpi și iubiți credincioși, iubiți prieteni, în duminica a XVIII-a după Rusalii, în Biserica Ortodoxă se citește fragmentul evanghelic care supune atenției noastre duhovnicești pescuirea minunată cu care au fost împodobite ascultarea și smerenia. Evanghelia ne spune că: ”mulțimea se îmbulzea să asculte cuvântul lui Hristos pe când Iis ... Detalii... »


Tânărul bogat și egoist a ales bogăția cea trecătoare în locul bogăției veșnice

 • 04 Septembrie 22
 • 176
Predică la duminica a 12-a după Rusalii

Scumpi și iubiți credincioși, iubiți prieteni,
Sfânta Pericopă Evanghelică citită în dreptmăritoarea noastră biserică în duminica a 12-a după Rusalii, aduce în centrul atenției noastre duhovnicești un moment plin de încărcătură emoțională și sufletească pentru că, la Mântuitorul Hristos a venit un tânăr care L-a întrebat pe Domnul, zicând: ”Bunule Învățător, ce să f ... Detalii... »


Vindecarea primită de la Domnul Hristos dăruiește frumusețea tinereții și inocența copilăriei

 • 19 August 22
 • 460
Predică la duminica  a zecea de după Rusalii – vindecarea lunaticului

Iubiți prieteni, scumpi și iubiți credincioși,
    Sfânta pericopă evanghelică din duminica a zecea de după Rusalii ne relatează felul în care Mântuitorul Hristos îl eliberează de sub dominația demonică pe un tânăr căruia îi redă copilăria și frumusețea acestei vârste, marcată de zâmbet și inocență. Iată însă că diav ... Detalii... »


Maica Domnului, Maica Luminii, călăuza ortodocșilor, taina maternității și model de asumare a Crucii în duhul celei mai profunde smerenii

 • 14 August 22
 • 216
Predică la Praznicul Împărătesc al Adormirii Maicii Domnului  

Scumpi și iubiți credincioși, iubiți prieteni,

          Mintea omului, pentru că este alterată de multe întinăciuni și fiindcă nu urmărește tot timpul ținta Luminii de care este chemată cu stăruință, o astfel de minte întinată spuneam, nu este capabilă să cugete așa cum ar tr ... Detalii... »


Pâinea vieții aduce schimbarea la față a sufletelor noastre

 • 05 August 22
 • 244
Pâinea vieții aduce schimbarea la față a sufletelor noastre-cuvânt atât despre Praznicul Împărătesc al Schimbării la față a Domnului cât și referitor la evanghelia duminicii a opta de după Rusalii în care ni se vorbește despre minunea înmulțirii pâinilor

Iubiți prieteni,
Praznicul Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos este unul dintre cele douăsprăzece praznice împărătești care se sărbătoresc în Sfânta Biserică Ort ... Detalii... »


Încă un abuz făcut de către cei care pretind că ne vor „binele” desființat de Justiție în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie

 • 05 August 22
 • 557
Încă un abuz făcut de către cei care pretind că ne vor  „binele” desființat de Justiție în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

Iubiți prieteni,
Ne amintim cu toții că în luna ianuarie a acestui an, IPS părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a mers la râul Iordan pentru a sluji și pentru a duce în rugăciune speranțele, năzuințele, supărările și bucuriile deopotrivă, ale credincioșilor ... Detalii... »


Cuvântul lui Dumnezeu și muțenia lumii, predică la Duminica a șaptea de după Rusalii-vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum

 • 29 Iulie 22
 • 209
Iubiți prieteni,
Fragmentul evanghelic care se citește la Sfânta Liturghie din Duminica a șaptea de după Rusalii, în Sfânta Biserică Ortodoxă plasează în mijlocul trezviei și în centrul atenției duhovnicești a fiecărui binecredincios încă o minune înfăptuită de către Domnul nostru Iisus Hristos și anume  vindecarea a doi orbi și a unui om fără de  grai, care nu  putea vorbi fiind în posesiunea unui duh rău. Încă dintru începu ... Detalii... »


-->
Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
Citate Ortodoxe