27 Mai 22

Predicile pro-război ale unor influente fețe bisericești de la Moscova ...

Predicile pro-război ale unor influente fețe bisericești de la Moscova, alături de războiul efectiv, de pe teritoriul Ucrainei, au distrus aproape total încrederea ucrainenilor în Patriarhia Rusă. O dovedește reacția plină de amărăciune a purtătorului de cuvânt al Bisericii Ruse de la Kiev, prot. Nikolai Danilovici, un apropiat al mitropolitului-primat Onufrie, față de „predicatori“ precum Andrei Tkacev, ori Artemi Vladimirov, alături de care până de curând Danilovici credea că apără „canonicitatea” Ortodoxiei în țara sa...

„Trupele ruse din Ucraina ne bombardează la modul real școlile și grădinițele, cad bombe peste case și în apartamente, ucigând civili, inclusiv copii. Eu însumi scriu aceste rânduri în șuieratul proiectilelor. Nu voi intra într-o discuție cu voi, ci pur și simplu vă rog să încetați. Dacă nu vi se permite să spuneți adevărul, sau nu-l cunoașteți, atunci tăceți”.

Autor: Gheorghiță Ciocioi, Facebook.

Notă site: Indiferent dacă ești Patriarh, Episcop, Preot, Diacon, călugăr sau călugăriță, ești ZERO dacă declari că susți un război dintre frați! Să nu uităm, Ucraina și Rusia sunt două țări cu activități economice și sociale deosebit de apropriate, sau au fost. Sunt foarte multe familii cu rude de ambele părți ale graniței dintre aceste două țări ... este crunt ce se întâmplă! Singura „răzbunare” rămâne a Domnului, și aceasta este judecata pe care o atragem singuri asupra noastră în funcție de faptele noastre bune sau rele! Nu războiul cel dintre noi, războiul nu are NIMIC de a face cu Ortodoxia!!!

Sursă foto: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe