08 Decembrie 22

Potopul lui Noe, o realitate istorică dovedită de arheologi

Potopul lui Noe, o realitate istorica dovedita de arheologi

    Pana acum noua ani, in afara de credinciosi, putine persoane considerau ca relatarea Genezei referitoare la Noe si Marele Potop ar fi altceva decat o tulburatoare poveste, desi un numar mare de informatii confirmau realitatea cataclismului. In anul 2000, au fost aduse probe arheologice zdrobitoare care confirma existenta reala a Potopului.
 
    Despre acestea si alte importante dovezi descoperite de-a lungul istoriei referitoare la catastrofalul eveniment universal vom discuta in continuare.

    "Si iata Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata, si tot ce este pe pamant va pieri... Caci peste sapte zile Eu voi varsa ploaie pe pamant, patruzeci de zile si patruzeci de nopti si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut... Si a plouat pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti... Si a sporit apa pe pamant atat de mult, incat a acoperit toti muntii cei inalti, care erau sub cer... Si a acoperit apa toti muntii cei inalti, ridicandu-se cu cincisprezece coti mai sus de ei... Si a murit tot trupul ce se misca pe pamant: pasarile, animalele, fiarele, toate vietatile ce misunau pe pamant si toti oamenii... Toate cele de pe uscat, cate aveau suflare de viata in narile lor, au murit...Si asa s-a stins toata fiinta care se afla pe fata a tot pamantul, de la om pana la dobitoc si pana la taratoare si pana la pasarile cerului, toate s-au stins de pe pamant, si a ramas numai Noe si ce era cu el in corabie... Iar apa a crescut mereu pe pamant, o suta cincizeci de zile." (Geneza Cap. 6-9)

Acest fragment din Biblie rezuma "povestea" Potopului.

Cataclismul universal, in toate culturile lumii


    In momentul actual, exista aproximativ 200 de povestiri despre Potop si vreo 272 de mentionari pomenite in scrierile caldeene, chineze, indiene, grecesti, mexicane, semite, americane, egiptene, feniciene, si nu numai, la care se adauga importante dovezi arheologice si celebrele ramasite ale presupusei corabii a lui Noe de pe Muntele Ararat, ca sa nu mai vorbim de epopeea mesopotamiana Ghilgames. Daca pentru unii cercetatori Potopul este o realitate indubitabila, pentru altii, cataclismul ar realiza la scara macrocosmica ceea ce, simbolic se efectueaza de Anul Nou: sfarsitul lumii si al umanitatii pacatoase, pentru a face posibila o noua creatie. Specialistul german dr. Johannes Rien a concluzionat intr-un studiu dedicat traditiei Potopului ca nici o referire nu este atat de generala, atat de raspandita ca Potopul. Un alt cercetator, D. Richard Andree a adunat 88 de referiri diferite la Potop: 20 din Asia, 5 din Europa, 7 din Africa, 10 din Australia, 46 de la popoarele din America. Chiar daca sunt diferite, toate au comun trei elemente: a fost un potop de ape pe pamant care a nimicit omenirea; mijlocul de salvare a fost o corabie; o samanta de oameni a fost salvata de la nimicire.

Tablitele de la Ninive si valul de noroi de la Ur

    Un numar de patru expeditii desfasurate in ultima parte a secolului al XIX-lea in Ninive a dus la descoperirea a peste 30.000 de tablite de lut si cilindri care au apartinut imensei biblioteci a imparatului Asurbanibal (668-626 i.Hr.) cu scriere cuneiforma. Pe cateva dintre aceste tablite se fac referiri la Potop: "Corabia care s-a oprit pe muntele Nisor. Eu am trimis un porumbel si el s-a dus. Porumbelul a mers si un loc de odihna nu a gasit si s-a intors", scrie pe una din ele. O alta tablita vorbeste despre nimicirea intregii omeniri intr-un Potop, cauzele dezastrului fiind pacatele umanitatii.

    Istoricul antic Berosus (dar si scrierile cuneiforme) pomeneste de zece monahi care au trait "inainte de Potop". Cercetatorii Bibliei fac legatura intre acesti monahi si cei zece patriarhi de la Adam la Noe, confirmandu-se astfel autenticitatea informatiei biblice. Au urmat apoi sapaturile din 1929 din Mesopotamia, la vechea cetate Ur, care au dus la descoperirea, la o adancime de 20 m, a unui strat de namol de 3 m grosime, fara nici o urma de civilizatie. Deasupra si sub el s-au gasit insa cioburi, unelte, obiecte diferite. Aceleasi rezultate au fost obtinute si la Cetatea Fara, pe Valea Eufratului, precum si la Cetatea Chis, la aproximativ 150 km mai sus de Eufrat. Toate aceste descoperiri dovedesc existenta "unei dezlanturi naprasnice, grozave si definitive care a tulburat continuitatea istoriei anterioare", cum s-a exprimat dr.Woollez, adica Potopul.
 
Citeste continuarea pe: crestinortodox.ro
Foto: facerealumii.ro
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe