23 Ianuarie 22

POPOARELE FĂRĂ ISTORIE

„Pentru a lichida popoarele se începe prin a le altera, prin a le șterge memoria. Le distrugi cărțile, istoria, cultura și altcineva le scrie alte cărți, le dă altă cultură, le născocește o altă istorie.
Între timp poporul începe să uite ceea ce este și ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita și mai repede, limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor, care mai devreme sau mai târziu va muri de moarte naturală.”
Milan Hubl, istoric ceh.

Acest avertisment, indubitabil exact, poate vă va dumiri cât de cât în legătură cu ce facem noi aici. De asta nu ne vedem noi de angoasele şi reumatismele noastre şi, când voi treceţi pe uliţă, noi, din portiţă, numai ce vă întârziem din drum:
- Ştii ce s-a întâmplat la o mie patru sute şi atât?
- Nu ştiu, domnule, şi nici nu mă interesează. Eu nu prea sunt în clar cu ce se întâmplă acum, nu mă mai încurca şi cu o mie patru sute.
- Păi, dacă nu ştii ce s-a întâmplat mai demult, nu numai că nu vei pricepe ce se întâmplă acum, dar nu vei mai şti cine eşti, cum te cheamă, cine-ţi sunt părinţii…
Şi, dacă aveţi impresia că exagerăm, mai citiţi o dată textul cehului, că nu-i lung. Nu-i lung dar e înfiorător.

Text: Miron Scorobete, Facebook. / Foto credit: pov21.ro

Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe