05 August 20

Acasă » Politica
1 2 3 ... 10 11 »

„Guvernul lui Ludovic Orban a încălcat drepturile religioase ale ortodocșilor”, confirmarea vine din partea OSCE

 • Ieri
 • 484
   La jumătatea lunii iulie, OSCE a publicat un raport despre cum au reacționat țările ce fac parte din organizație, până în acel moment, de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Organismul a analizat, sub mai multe aspecte, modul în care guvernele celor 57 de țări, câte fac parte din această instituție inter-guvernamentală, au acționat asupra securității și apărării drepturilor cetățenilor lor.

   Documentul specialiștilor în drepturile omului a confirmat ceea ce atât CCR, cât și Avocatul Poporului, au constatat, alături de milioane de români: guvernul Ludovic Orban A ÎNCĂLCAT drepturile omului prin interdicțiile și măsurile luate împotriva propriului popor.

   Mai mult, guvernul PNL a interferat în interiorul unor organizații, cum ar fi Biserica Ortodoxă Română, impunând măsuri discriminatorii. Prin ceea ce a făcut cabinetul de la București, s-a creat o stare de opoziție între cei care sunt ortodocși practicanți și ceilalți. Interdicția împărtășirii prin intermediul linguriței și din același potir și recomandările făcute, prin utilizarea unor pahare și lingurițe de plastic, prin neatingerea obiectelor de cult, a fost o imixtiune de nepermis în cult și în dreptul religios, lucru constatat de OSCE.

   Guvernul Orban a împărțit, prin deciziile sale, România în două: cea a creștinilor ortodocși, singurii, alături de greco-catolici, care se împărtășesc cu lingurița, și ceilalți, lucru de nepermis. Legile trebuie să se aplice unitar, nu discreționar, și trebuie să nu vizeze o anumită categorie de oameni, așa cum s-a întâmplat și încă se întâmplă, din nefericire. Împărtășirea credincioșilor este, în continuare, interzisă la comun.

   Așa cum și Cătălin Raiu, expertul OSCE din România pe drepturi religioase, remarca, prin deciziile luate de PNL se instituie ”renașterea unui nou tip de discriminare, mult mai subtilă și care disociază între ceea ce se consideră a fi un comportament teologic bun (ex: ceremonii religioase fără atingerea/sărutarea obiectelor sfinte), respectiv unul rău (ex. folosirea linguriței unice la împărtășanie)”.

Citește articolul complet pe: stiripesurse.roOSCE confirmă că Guvernul a Ludovic Orban a încălcat drepturile religioase ale ortodocșilor - COMENTARIU
 
Sursă: stiripesurse.ro / foto credit: playtech.ro


Israel acuză Twitter de Dublu Standard pentru cenzurarea postării lui Trump dar nu și pe cea a Iranului

 • 02 August 20
 • 48
Traducerea şi adaptarea Prodocen Media

Ierusalim, Israel - un reprezentatnt din partea companiei Twitter-ului,a apărat miercuri decizia platformei de a nu opri postările Liderului Suprem al Iranului, Ayatollah Khamenei, care îndeamnă la violență împotriva Israelului, sugerând că astfel de discurs este un „comentariu la problemele politice ale zilei.”

Ylwa Pettersson, directoarea Twitter pentru Țările Nordice și Israel, a fost confruntată de liderii Israelieni în timpul unei audieri in Knesset despre anti-semitism pe social media. Împuternicitul Arsen Ostrovsky, activist pro-Israel și al drepturilor omului, a întrebat pe Ylwa Pettersson de ce Twitter a ales să elimine un Tweet recent, postat de președintele SUA Donald Trump, dar nu pe cel postat de Khamenei „care efectiv îndemna la genocidul Israelului și al poporului Evreu”.

Pe 29 mai, Twitter a pus o etichetă specială pe un tweet al lui Trump cu privire la tulburările naționale urmate de moartea lui George Floyd.
Petterson a răspuns: „Noi avem o abordare cu privire la lideri care spune că interacțiunile directe cu alți colegi, figuri publice, comentarii cu privire la problemele politice ale zilei sau politică externă-pălăvrăgeală despre armată- probleme economice, în general nu sunt în categoria de violare a regulamentului nostru.”
Membrul Knesset Michael Cotler-Wush a întrerupt-o pe Pattersson și a provocat-o mai departe.

„Deci, a chema la genocid este în regulă, dar a comenta despre situații politice în anumite țări nu este în regulă?” a întrebat Wunsh.
„Dacă un lider al lumii încalcă regulile noastre, dar este vorba despre un interes clar în a păstra acea postare, este posibil să o plasăm sub o notificare ce oferă o informație suplimentară despre încălcare și permite oamenilor să apese dacă doresc să vadă acest tip de conținut,” a răspuns Pettersson.
Ea a sugerat apoi, că tweet-ul lui Trump a fost eliminat pe 29 mai deoarece „încălca politicile noastre cu privire la încurajarea violenței bazate pe contextul istoric al ultimului rând al acestui tweet, și riscul că ar fi posibil să inspire vătămare și acțiuni asemănătoare.”
Ultimul rând la care se referea Pettersson era afirmația lui Trump care spunea că „atunci când jefuirea începe, împușcarea începe.”

Nesatisfăcută de răspunsul ei, Wunsh a zis că este vorba de „un dublu standard” pe social media și a implorat Twitter să se „asigure” că nu este nici un dublu standard cu privire la cum tratează compania încălcările propriilor principii ale comunității.
Petterson nu a comentat vreun tweet anume al lui Khamenei, dar lideri israelieni și americani au subliniat un timp îndelungat repetatele lui îndemnuri pentru „rezistență armată” împotriva Israelului.
Khamenei a postat pe 20 mai faptul că Iran „va susține și va asista orice națiune sau grup, oriunde, care luptă împotriva regimului sionist.”

Mai târziu el a insistat spunând că eliminarea Israelului „nu înseamnă masacrul poporului evreu”, dar singurul remediu pentru distrugerea statului evreu este „rezistența armată”.
CBN News a comunicat la începutul anului faptul că liderul Khamenei a publicat un poster care înfățișa steagul Palestinian ridicat deasupra Temple Mount, pe care erau cuvintele:” Palestina va fi liberă. Ultima soluție: Rezistența până la referendum.”
Secretarul american de stat Mike Pompeo a acuzat liderii iranieni de „imitare a îndemnului celui care a fost Hitler, la genocid” și „Soluția Finală” a Germaniei Naziste.
De asemenea, s-a alăturat celorlalți care au chemat la cenzurarea pe Twitter a lui Khamenei.
 
Sursă: Prodocens Media via cbn.com & Foto via AP


Despre obsesia lui Iohannis, „PSD e de vină”! Să ne amintim ...

 • 31 Iulie 20
 • 61
Câteva date:

7.01- China anunță planeta de răspândirea SARS-CoV-2;
30.01-OMS declară criză sanitară la nivel global;
11.03- Directorul OMS anunță că "epidemia de SARS-CoV-2 poate fi definită ca pandemie". În aceeași zi, K.W. Iohannis, după ce "s-a interesat" de primii infectați: "Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală (...), asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică.";
24.03- K.W.Iohannis anunță carantină totală în România;
31.03-Guvernul anunță "măsuri obligatorii de protecție împotriva noului coronavirus";
9.04- 1800 de oameni se înghesuie pe aeroportul din Cluj, ca să plece la sparanghel;
15.05- prima ridicare parțială a restricțiilor, urmată de o explozie de cazuri noi (revenind la numerele din vârful pandemiei);
29.05- apare fotografia cu premierul Orban și membri ai cabinetului, fără mască, bând whiskey și fumând în sediul Guvernului;
31.05- Buletine de ştiri: 300 de mii de români au fost amendați pentru că nu au respectat restricțiile, valoarea amenzilor ajungând la halucinanta sumă de 130 de milioane de euro;
1.07-CCR explică de ce măsurile Guvernului au fost neconstituționale: pentru că sunt o "veritabilă privare de libertate";
6.07- Guvernul e nevoit să dea o nouă lege a măsurilor de sănătate publică, în care, potrivit site-ului Ministerului Sănătății, ele "permit inclusiv limitarea unor drepturi și libertăți fundamentale"
(de ex: despărțirea copiilor de părinții infectați, distrugerea de bunuri în familiile afectate etc);
8.07 - "România este pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore" (Digi24)
9.07 -Noua lege (corectată de aberații) e votată în Camera Deputaților;
18.07- legea trece și de Senat;
21.07- apare poza cu K.W.Iohannis fără mască la Summit-ul UE;
-iunie, iulie- România petrece fără niciun fel de verificări privind respectarea măsurilor de siguranță;
30.07- K.W.Iohannis- "PSD e de vină".
Clar.
 
Carmen Avram, Facebook


Biserica respectă regulile stării de alertă, politicienii de ce nu o fac?

 • 22 Iulie 20
 • 531
   Credincioșii sunt urmăriți de către jurnaliști pe la slujbe, pe lângă Biserică, în Biserică dacă respectă distanțarea FIZICĂ (nu socială cum vor politrucii), dacă poartă mască ... și așa mai departe, în tot acest timp, bătaia de joc și aroganța politicienilor țării atinge ridicolul.
   Fix președintele, după cum se vede în poza de mai sus, NU respectă regulile! Când se va termina cu toată aroganța asta mizeră din partea președintelui în fața ȘEFILOR LUI, adică în fața poporului??

   «„Purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie” spune într-un comunicat Administrația Prezidențială, după ce în spațiul public au apărut imagini cu președintele Klaus Iohannis când nu purta la reuniunea Consiliului European.

   Orban încălca toate regulile posible și nu știe să poarte masca deși pe tv apar obsesiv îndrumările necesare, Iohannis nu poartă masca "opțională" deși ceilalți lideri europeni sunt cu ea pe bot, dar apoi cei doi se rățoiesc întruna la poporul pe care-l păstoresc.

   Se mai spune în comunicat "Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată.”

   Adică virusul ăsta acționează doar la anumite ore sau cum? Păi și fotbaliștii din Liga 1 au acționat după un protocol și vedem câte infectări sunt, de ce nu putem crede că poate exista o breșă și în ditamai consiliul?

   Și apoi vin, acuză și se miră de ce oamenii mișcă în frontul anti-covid-ului.» - scrie jurnalistul Paul Andrei pe un site social.


Carmen Avram: „Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut. Am plecat acasă cu ce au negociat alții pentru noi.”

 • 22 Iulie 20
 • 139
   Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut. Exact cum anticipam acum 3 zile, modești, fără prieteni și fără forță de negociere, am plecat acasă cu ce au negociat alții pentru noi. România va primi, deci, mai puțini bani decât în varianta inițială.

   Alții, printre care și noii "copii neascultători" ai Europei, Polonia și Ungaria, au câștigat. Ne vor scădea banii pentru sănătate și dezvoltare rurală, subvențiile vor fi mai mici și împrumuturile mai mari. Asta, după 4 zile și 4 nopți de negocieri dure, în care președintele României a fost, practic, inexistent. Vocea sa nu s-a auzit deloc. Spre deosebire de a altor lideri est europeni care au fost vocali și de neclintit.

   Când o să vedeți declarațiile victorioase ale PNL, să știți că sunt cosmetizate, elegant spus. România n-a existat la aceste negocieri pentru viitorul Europei post-covid.
 
a scrie Carmen Avram pe un site social.
foto credit: Facebook.com


Toți oamenii sunt creați egali - Fragment din discursul președintelui SUA - Donald Trump - 4 Iulie 2020

 • 14 Iulie 20
 • 327
   “Părinții fondatori au consacrat un adevăr divin care a schimbat lumea pentru totdeauna când au spus „Toți oamenii sunt creați egali”.
   Aceste cuvinte nemuritoare au pus în mișcare marșul nestăvilit al libertății. Fondatorii noștri au declarat cu îndrăzneală că toți suntem înzestrați cu aceleași drepturi divine, date nouă de Creatorul nostru din Ceruri și că ceea ce ne-a dat Dumnezeu, nu vom permite nimănui să ni le ia niciodată.” - spune Donald Trump.

 
Foto captură: Youtube.com


Donald Trump: Stăm drepți și îngenunchem doar în fața Atotputernicului Dumnezeu

 • 08 Iulie 20
 • 411
   "Credem că copiii noștri ar trebui învățați să-și iubească țara, să-și onoreze istoria și să respecte mărețul nostru steag american. Stăm drepți, stăm mândri și îngenunchem doar în fața Atotputernicului Dumnezeu.
   Acestea ne reprezintă. În asta credem și acestea sunt valorile noastre care ne vor ghida pe măsură ce ne străduim să construim un viitor mai bun și mai mare"

 
Sursă Foto: republica.ro


Discursul lui Donald Trump de Ziua Națională a SUA, împotriva ”revoltei culturale de stânga”

 • 04 Iulie 20
 • 265
   „Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloatele furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să spurce cele mai sacre monumente și să dezlănțuie un val de crime violente în orașele namericane”, a spus Trump.
   „Ei cred că poporul american este slab, moale și supus. Această revoluție culturală de stânga este concepută să răstoarne revoluția americană. Și, făcând acest lucru, ar distruge însăși civilizația care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, foame și a ridicat umanitatea pe noi culmi de dezvoltare, descoperire și progres”, a mai adăugat președintele American.

   "Cazurile violente pe care le-am văzut pe străzile și orașele conduse de liberali-democrați sunt rezultatul previzibil al anilor de îndoctrinare extremă și părtinire în educație, jurnalism și alte instituții culturale", a declarat Trump, cu referire la abuzurile comise de protestatarii de stânga pe străzile localităților americane.

   „Acest atac la magnifica noastră libertate trebuie oprit și va fi oprit foarte rapid. În școlile noastre, în redacțiile noastre, chiar și în sălile de ședință din corporațiile noastre, există un fascism de extremă stânga care cere supunere totală. Dacă nu îi vorbești limba, nu îi execuți ritualurile, nu îi reciți textele și respecți poruncile, atunci vei fi cenzurat, exilat, trecut pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Revoluția culturală de stânga este concepută pentru a răsturna Revoluția Americană”, a mai spus președintele SUA.
 
Sursă: romanialibera.ro
Foto credit: Basilica.ro


Comunismul RENAȘTE : simbolul comunismului tronează acum ca simbol al „egalității” la protetele din SUA sau Europa de vest

 • 15 Iunie 20
 • 192
   Zilele pe care le trăim au devenit tare asemănătoare cu orice previziune de apocalipsă. O să spuneți că nu este așa, că la noi e bine, și așa mai departe....greșit.
   Problema este una gravă și profund ideologizată. Noul comunism este mult mai agresiv și parșiv, lucruri care în perioada comunistă sovietică sau din Europa de est păreau de neconceput, acum se legalizează, se numesc „normale” pentru început în SUA și Europa de vest ... astăzi declarații din care se reiese că se vrea dărâmarea Catedralei Naționale sunt catalogate ca fiind „opinie liberă”, crima contra celor de culoare albă sau neagră a devenit „luptă pentru egalitate, pentru libertate”.
   Se întâmplă ca astăzi, în secolul, mileniul realei viteze informatice să avem persoane, mai ales tineri, care în numele „dreptății proprii” afișează falnic simbolul comunist în mediurile online, PUMNUL. Aceștia spun că ar fi simbolul „#BlackLivesMatter”, „da”, a acelora care omoară oameni (indiferent de culoare), aceia care promovează umilința oamenilor de culoare a pielii albă pentru ca aceștia „să-și ceară iertare” că au culoarea albă a pielii, și să PUPE picioarele celor de culoare neagră în semn de „cerere de iertare”.
   În lumea asta trăim... ceea ce vroiam eu să atrag atenția este însă faptul că acești tineri, acești oameni promovează gratuit, ostentativ instaurarea unui nou comunism prin susținerea unor barbarisme de neconceput, prin „fluturarea” simbolurilor vechi comuniste devenite „noi comuniste”.
   Așa s-au ridicat marile dictaturi, cele mai sângeroase dictaturi ale lumii... prin sânge, prin manipulare, prin ideologizarea și sugrumarea adevăratei libertăți a cetățeanului.

   Iată de fapt de unde provine un astfel de simbol:

   „În anii ’50 Marcuse a raspuns acestei întrebari spunând că ar putea fi înlocuită de o coaliţie de studenţi, negri, femei feministe şi homosexuali, exact cei care au fost nucleul revoltelor studenţeşti ai anilor ’60 şi victimele „sacre” ale corectitudinii politice ale zilelor noastre. Marcuse a preluat apoi un alt termen favorit şi anume cel denumit „toleranţă” pentru a fi extins la toate ideile şi mişcările venite dinpre stânga, inducând antonimul de intolerantă pentru toate ideile ce veneau dinspre dreapta. Astfel, atunci cand îi auziţi astăzi pe marxiştii culturali că fac apel la „toleranţă”, aceasta înseamnă de fapt, referirea la termenul lui Marcuse „toleranţă eliberatoare”. Este acelaşi lucru ca atunci când se vorbeste despre „diversitate”, aceasta însemnand uniformitatea credinţei în ideologia lor stângistă.
   Anumite grupuri şi în mod special cel al bărbaţilor de culoare albă au fost catalogate ca fiind „asupritori”, în timp ce alte grupuri au fost definite ca şi „victime„. „Victimele„ au fost definite automat ca fiind ‘bune’, iar ‘asupritorii’ ca fiind răi, fără a se analiza comportamentul fiecărui individ în parte. Adică bărbatul alb, creștinul, heterosexualul sunt automat opresori iar femeia (feministă, căci celelalte femei nu există), omul de culoare, ateul, musulmanul, membrul LGBT sunt automat victime!
   Dacă vechii marxişti foloseau ca şi simbol pumnul, nici neomarxiştii nu au renunţat la acesta şi îl folosesc în toate mişcările aparute după anii ’60 şi gândite de aceştia.
   Cu siguranta nu este o întâmplare că, prin 1971, John Lennon şi-a lansat piesa Power to the people, piesa fiind considerată un tribut petru clasa muncitoare. Se poate vedea şi din afiş faptul că era folosit pumnul marxist şi casca de protecţie a unui muncitor.” - fortamoldova.ro

   La editura Humanitas se poate găsi cartea „Thierry Wolton, O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică - Volumul I – Cu pumnul de fier. Călăii”, o carte unde găsim o lozincă celebră din gulagurile sovietice, celebrele lagăre comuniste: „Cu pumnul nostru de fier vom duce omenirea spre fericire!” Sper să nu apuc acea „fericire”!!
 
Foto credit: pixabay.com


S-a votat: „Educația sexuală”, numai cu acordul părinților

 • 03 Iunie 20
 • 314
Pentru că avem pe site deja articole foarte interesante pe baza subiectului „educației sexuale”, mai jos vă las câteva recomandări:

VIDEO: Documentar ȘOC. Războiul împotriva copiilor: „Educația Sexuală Comprehensivă sau Explicită se bazează pe principii pseudo-științifice și este promovată agresiv la nivel de factori de decizie politică, inclusiv de mari organizații internaționale precum ONU.
   Dar „știința” pe care se bazează reprezintă un adevărat scandal, implicând „cercetări” din anii 1950 care s-au realizat prin abuzarea sexuală sistematică a unor copii și apoi au fost promovate intens ca rezultate științifice respectabile.
   De curând, după prezentarea acestor dovezi în Parlamentul croat, Curtea Constituțională din Croația a interzis un astfel de program în țara respectivă.
   Urmărește filmul documentar realizat de Family Watch International, coaliție pro-familie, acreditată pe lângă ONU, pentru a afla în ce constau aceste programe de educație sexuală, cine le promovează și de ce, precum și ce pot face părinții care vor să protejeze inocența copiilor.”

Prof. Ionuț Tudose: Contraargumente la Educația sexuală ca disciplină școlară nouă și obligatorie: „Acest articol este rezultatul unei cercetări personale și exprimă convingerile mele pedagogice, dar și credințele proprii. El nu reflectă opinia vreunei instituții sau vreunui grup, nu dorește să atace indivizi sau colective, ci încearcă să descoasă lucrurile sub raport principial și noțional. Dacă cineva se simte lezat sau contrariat de cele citite, îl rog să răspundă argumentat și logic, fără lozinci și clișee. În caz contrar, va fi ignorat și lăsat să vorbească singur.”

Studiu, SUA: Tot mai mulți adolescenți își păstrează fecioria. Family Research Council: Politicile publice în educație au presupus exact contrariul și i-au expus pe tineri la comportamente de risc: „Majoritatea adolescenților își doresc să li se spună să-și păstreze fecioria. Din nefericire, sunt mult mai puțini profesori calificați să facă aceasta. Părinții se simt jenați să le vorbească despre sexualitate sau au impresia că tinerii nu-i vor asculta. Ei bine, iată vești bune pentru ei – copiii vor să-i asculte. Valerie Huber, fosta președintă a Ascend, asociația care promovează educația pentru abstinență, a fost numită de administrația Trump într-un post important la Departamentul de Sănătate al SUA. Ea a constatat aceasta din proprie experiență: „Cel mai sănătos mesaj pentru tineri este cel care le furnizează informația și deprinderile necesare pentru a evita cu totul, nu doar pentru a reduce riscurile pe care le implică sexualitatea la adolescență. Acesta este mesajul relevant în 2016, din moment ce majoritatea adolescenților nu și-au început încă viața sexuală. Azi, numărul adolescenților care-și încep viața sexuală este mult mai mic decât era acum 20 de ani”.”

Educație sexuală, zici? Eu zic că vrei sexualizarea educației: „În România teoria asta că trebuie să vorbești despre sex cu copilul tău a venit pe fondul unor generații anterioare care făcuseră din sex un subiect tabu. Nu cred că trebuie să fie un subiect tabu, cred că nu trebuie să fie un subiect , pur și simplu. Am mai spus-o.”

P.S. Pentru că am publicat ieri despre acest subiect, și evenimentul respectiv a luat destul de mare amploare, vă recomandăm și articolul nostru „ȘOCANT: Vlogger român, foarte cunoscut printre copii și adolescenți, INSTIGĂ la VIOLAREA MINORELOR - VIDEO”, fiind PROBABIL un exemplu de „sexualizare” precoce și de efectele pe care le poate avea o trăire aproape de păcatul desfrâului. Într-un articol de pe Știri pentru Viață (Educația pentru sănătate trebuie să promoveze castitatea și căsătoria – argumentele studiilor și ale științei) se explică concret de ce adevărata educație sexuală trebuie sa fie bazată pe argumente solide, pe feciorie, bun simț și trăire morală, limbaj și trup curat.
 
Foto credit: Facebook.com


MAI: Măsuri dispuse începând cu data de 1 iunie

 • 31 Mai 20
 • 331
   Din 1 iunie măsurile de relaxare cu privire la pandemia cu Coronavirus intră în vigoare. Mai jos aveți masurile oficiale publicate pe un site social de către Ministerul Afacerilor Interne, Romania.

►Măsuri dispuse începând cu data de  1 iunie
♦Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale♦
♦HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020♦
privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și
combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă
 • Art.1 (1) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • (2) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • (3) Începând cu data de 1 iunie se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • (4) Măsurile prevăzute la alin. (1) și (3) nu se aplică activităților de pregătire și competițiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.
 • Art. 2 Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului
 • sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.
 • Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 și 37 din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 6 Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri și președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 7 Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 8 Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanții unei mașini fiind membri aceleiași familii, măsurile de protecţie sanitară fiind stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 9 Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
 
Foto credit: pixabay.com


Natalia Lorena: Ziua lui Orban a fost mai importantă ca Ziua lui Hristos (sărbătoarea Învierii).

 • 30 Mai 20
 • 452
   Să ne înțelegem de la început, nu am nimic personal cu oamenii ăștia, numai că nu am cum să nu sesizez batjocura continuă din partea celor care conduc țara contra românilor, contra creștinilor, într-o „pandemie” mai mult sau mai puțin reală.
   Este incredibil cum din „regulile” ăstora din poza de mai sus, nu putem intra în Biserica pentru Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, la teatru sălile sunt aproape goale din pricina măsurilor fără precedent în ultima, ce puțin, sută de ani, restaurantele sunt ca și inexistente ... cum la toate astea, și nu numai, se aplică niște reguli excepționale, iar voi, „dragi politicieni” stați la „taifas” în felul acesta? Fără minime măsuri de precauție, în spațiu închis și fără mască?
   Încă îmi vine întrebarea asta în cap, oare românii sunt întregi la minte de votează mereu și mereu doar politicieni paraleli cu nevoile și libertățile cetățenilor?
 
Foto credit: Libertatea.ro


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe