08 August 22

Ploaia nu vine de la meteo...

"Cred în rugăciunile pentru ploaie. Am văzut cum s-a rugat tata pentru asta toată copilăria mea. Să spună oamenii din Mărăști, Brad, Bălaia, Traian, Hertioana, Prăjești sau Bogdănești”, povestește părintele Daniil Iacsa
„Înainte de Revoluție, partidul comunist din Mărăști a scos oamenii pe câmp în zi de sărbătoare ca să stingă seceta cu cana. Erau întinși pe rânduri, fiecare cu cana și găleata cu apă. A doua zi, sătenii s-au adunat pe câmp, de data asta cu icoanele și cu tata care a început rugăciunile pentru ploaie.
Cineva din mulțime (“de la partid”) i-a strigat tatei:
– Părinte, ce ați scos lemnele aiestea pe câmp?
Până să se termine slujba a început să plouă, de tata nu a mai apucat să strângă Molitfelnicul (cartea de slujire) și i l-a udat,” a încheiat părintele Daniil Iacsa.
O altă mărturie vine de la Oana Soimulescu: „La bunica-mea în sat nu a plouat aproape deloc din martie. Se strâng nori și la două zile, dar ploaia pur și simplu ocolește satul.
Preotul, tânăr, venit de curând, a propus oamenilor să facă în fiecare duminică rugăciune pentru ploaie, în fiecare sat din comună, pe rând.
Ieri, pe 26.06.2022, au ieșit pe câmp 9 preoți cu o icoana, trei cisterne de apa și oamenii satului, care, au îngenuncheat, pe câmp, în rugăciune.
Azi noapte a plouat peste toată zona, inclusiv la noi în sat, cum nu a plouat toată primăvara. Nu e “de pe grupuri”. Mi-a zis bunica-mea la telefon acum 15 minute,” a scris Oana Soimulescu.
„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, dăruieşte ploaie liniştită, curată şi la bună vreme pământului nostru celui însetat!”.

Averea Bisericii / titlu: Cristi Nemțeanu
Taguri: la, meteo..., De, vine, nu, ploaia
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe