05 Martie 21

Petiția pentru schimbarea ritualului botezului a fost înmânată Patriarhiei de către site-ul Declic.

Site-ul declic a creat o petiție contra învățăturii Bisericii care să modifice tradiția milenară a ritualului botezului prin afundare. Aceștia au ajuns astăzi la Patriarhie cu toate semnăturile și au fost întâmpinați, informează r3media.ro, de către un grup de tineri cu mesajul „Declic, plătiți pentru petiții anti-tradiții”. Este important de știut că petiția creată de site-ul declic a fost susținută masiv de către presa ateu-militantă, aceasta reprezentând o reală lovitură contra Bisericii în situația în care chiar va avea ca rezultat schimbarea ritualului botezului. 

„Redactarea şi depunerea unei petiții publice adresată unei instituții este perfect legală în spațiul democratic, dar modul în care se desfășoară un ritual religios tine exclusiv de uriașa responsabilitate individuală și comunitară a membrilor unei Biserici”, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Despre site-ul declic am mai publicat, însă este bine de știut, conform r3media.ro (sursă foto), că acest a fost fondat de către soții Tudor și Roxana Brădățan. Proiectul a fost finanțat prin celebrele granturi Norvegiene. Pe lângă fondurile nerambursabile, declic.ro a beneficiat de sprijinul rețelei fundațiilor pentru O Societate Deschisă (Open Society), ale lui George Soroș, după cum relata un articol din 2017.

De asemenea, după cum informa Stelian Negrea anul trecut, cei doi și-au început afacerile cu un SRL „înființat cu subvenții guvernamentale date de Adrian Năstase”.

Cei de la declic se laudă că au creat identitatea vizuală #Rezist, cea care seamănă leit cu sloganul protestatarilor progresiști din Statele Unite. Mai precis, această identitate ar fi fost creată de Luminița Dejeu, „grafician de profesie”.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe