27 Septembrie 21

Peste 25 000 de oameni au cerut printr-o petiție să fie obligatoriu acordul părinților în cazul orelor de „educație sexuală”

„Cerem Parlamentului României să aprobe proiectul de lege care prevede obligativitatea obținerii acordului părinților pentru desfășurarea în școli a orelor de educație pentru viață, inclusiv de educație sanitară”, precizează o petiție semnată deja de peste 25.000 de persoane.

”Acordul părinților este esențial
„Pentru că ne pasă de viitorul copiilor noștri, nu vrem ca ei să fie expuși unor informații care le pot afecta integritatea morală și dezvoltarea psihică. Părinții trebuie informați cu privire la conținutul orelor de educație sexuală și trebuie să li se respecte dreptul de a-și educa copiii conform cu valorile și convingerile lor morale”, se mai arată în Petiția Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial!

Petiția susține modificările adoptate în 2020 la Legea 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Printre acestea se numără și un amendament care prevede ca programele de educație sanitară, desfășurate ca activități extracurriculare, să se facă doar cu acordul scris al părinților:

Art 46 (3) i) „derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Mai multe detalii pe: Basilica.ro / foto: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe