27 Mai 22

Pentru străini mumă, pentru frați ciumă...

Pentru a nu știu câta oară se dovedesc adevărate cuvintele poetului Grigore Vieru, anume că „doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui.” Presa anunță în aceste zile că unei femei din Sibiu i s-a făcut dosar penal pentru că ar fi declarat că este refugiată pentru a primi ajutoare din „tolba” pregătită pentru ucrainieni.
Nu mă înțelegeți greșit, mă bucur că poporul român a sărit real înaintea refugiaților cu ajutoare de tot felul fără a aștepta respectivele ajutoare de la UE, ci venind fiecare din prea-multul sau prea-puținul lui înaintea refugiaților ucrainieni. De aici și până la un dosar penal pentru o persoană, culmea, cetățean român, care are nevoie umanitară e cale lungă ...
„Nu disprețuim suferința ucrainienilor, victime ale unui război nedrept. Dar e prea multă bătaie de joc la adresa celor ce duc în țară o luptă de supraviețuire.” - a subliniat și Cristi Nemțeanu (autor titlu) pe un site social.
Am observat multe persoane care se mândresc că ajută refugiații, cum să te mândrești că faci un bine? Ce bine mai este acela? De aici și distorsionarea milosteniei, de aici și acest dosar penal răsărit într-o țară în care ajutăm cu tot devotamentul (în orice fel o facem...) pe alții de alt neam, dar pe frații noștrii îi respingem din tot sufletul.

Azi citesc o știre despre cum „o companie medicală nu mai oferă servicii gratuite refugiaților ucraineni, pentru că majoritatea le cereau din mașini de lux” ... sigur, expresia oferită de Pro TV lasă puțin de dorit, dar observați penibilul situației?
OK Medical anunţă suspendarea gratuităţii oferite cetăţenilor ucraineni, argumentând că “trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm raţiunea şi să ne preocupăm de ai noştri în primul rând” şi că majoritatea cetăţenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile clinicii au făcut-o “din maşini de lux, cu scopul de a tranzita ţara, nu ca măsură de control sau prevenţie”, potrivit News, citat de stirileprotv.ro .
“Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm raţiunea şi să ne procupăm de ai noştri în primul rând. De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulţi oameni ca urmare a infecţiei cu Covid-19, decât civili în acea zonă de conflict”, scrie pe pagina de Facebook a centrului medical.

Întorcându-mă la situația prezentată la începutul articolului, iată un comentariu de pe un site social al unui utilizator: „Dacă i-au întocmit dosar penal, singura vină a femeii este că s-a născut româncă...”

Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe