27 Mai 22

PENTRU DEASA ÎMPĂRTĂȘIRE

De ce credeți că Biserica a rânduit să se facă în perioada Postului Mare, în zilele de peste săptămână, Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite ?!?
Pentru deasa sau pentru rara împărtășire ?!?
Evident că pentru deasa împărtășanie cu Trupul și Sângele lui Hristos.

Păi și atunci, cum să consideri că împărtășania de peste an, din fiecare duminică și sărbătoare este prea deasă pentru credincioși ?!? Când Biserica însăși a rânduit că în Postul Paștelui nu-i suficient doar în fiecare duminică, ci, la râvna credincioșilor, încă de cel puțin două ori pe săptămână, miercurea și vinerea, chiar și sâmbăta la Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, dar chiar și în fiecare zi din săptămână, de câte ori dorește preotul liturghisitor să pregătească Sfintele Agnețe pentru Liturghiile mai înainte sfințite ce va dori să le slujească și va știi că are credincioși să împărtășească.

‼Atenție !!! Să le slujească pentru credincioși, nu doar pentru sine. ‼

La o Liturghie la care se împărtășește doar preotul sau doar clericii (diacon, preot, episcop) și niciun credincios mirean, nici măcar un copil, acea Liturghie este o blasfemie adusă lui Dumnezeu, și nu o cinstire, pentru că preotul acela sau clericii aceia nu s-au îngrijit să mai aibă la Potir pe cineva și din rândul credincioșilor, pentru a se plini cum se cuvine Liturghia atunci când se face chemarea "apropiați-vă".
Cine face Liturghia doar pentru tipicul formal, acela se aseamănă cu fariseii și preoții ritualiști de la Templu din vremea Mântuitorului Iisus Hristos, pe care Mântuitorul îi mustra adeseori și pe ucenicii Lui îi învăța să se ferească de aluatul acelora, de formalismul sec și de păruta "dreptate" cea din gesturile exterioare.

Părintele Dimitrie Ivașco, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe