21 Aprilie 21

Pentru cei care îl atacă pe IPS Teodosie că ar fi nemulțumit de ora 2 noaptea pentru seara de Înviere

„Pentru dătătorii din gură și tastatură care sar repede să-l acuze pe IPS Teodosie că de ce e nemulțumit de ora 2 noaptea pentru seara de Înviere, fac două precizări:

1.La ora interviului (17.00) ordinul scria negru pe alb că ora se aplică si pentru seara de Înviere. Este motivul pentru care IPS a fost ÎNTREBAT chiar de jurnaliști de ora 2. 
Poate că e cazul să gândim logic că nu IPS s-a întrebat singur. 
Iar jurnaliștii nu au luat informația din stele, ci din foile oficiale ale Guvernului.
2.S-a lăsat senzația că domnul Vasile Bănescu s-a contrat cu IPS Teodosie pe tema orei, anunțând că autoritățile vor stabili alte ore pentru ortodocși, la momentul cuvenit. 
Doar că declarația domnului Bănescu a venit DUPĂ ce a apărut foaia oficială și întrebarea justificată a jurnaliștilor de la ora 17.00.
Posibil ca guvernanții, sesizați de Patriarhie, să fi "dres busuiocul", spunându-i domnului Bănescu că orele se pot rediscuta.
Acu, după ce ditai doamna Merkel și-a cerut scuze după ce a enervat credincioșii prin Germania, ce mai contează o bâlbâială a guvernanților.
Și nu e prima dată când presa încearcă să-l scoată pe IPS Teodosie ca fiind în contra Patriarhiei, autorităților, planetei, galaxiei și...vidului intergalactic. Dar, ce să-i faci, face parte din războiul informațional.
Epilog: Guvernanții n-au uitat să menționeze, prin premier, ca preoții să sprijine, la schimb, campania de vaccinare. Doar că, dacă o iau logic, de Înviere beneficiază mai mult CREDINCIOȘII. Poate că lor trebuia să le ceară negociatorii asta.
Ca să nu mai zic de dezastrul filosofiei din spatele discuțiilor: compromis și negociere, frate. 
Dai, îți dau...” - a scris pe un site social purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu.

Citește și: 

Restricția pentru libera circulație pe timp de noapte ar putea fi ridicată de Paștile Ortodox și de cel Catolic.
IPS Teodosie despre restricțiile pentru ziua Învierii Domnului: Suntem sub ocupație?!
Open for TODAY
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe