28 Mai 22

Pensatul și geluitul „popă cu har” provoacă o mare sminteală în Biserica Domnului

Din începutul articolului menționez faptul că acest „popă” este oprit de la slujire din pricina declarațiilor sale pline de sminteală. Sigur, prin această „ciorbă” smintitoare a acestuia găsim și aspecte triste dar reale, asta nu înseamnă că trebuie ca acesta să se folosească de „uscăciunea” din sufletul unora pentru a ataca instituția Bisericii, lovind astfel fix în inima credincioșilor ortodocși.
Titlul de mai sus l-am scris din pricina unor declarații ale lui Daniel Balaș, căci așa îl cheamă pe cel în cauză, simțindu-se ofensat că a spus nu știu cine despre el că este pensat și altele asemenea. Dragă Dănuț, a te pensa nu este un păcat, așa cum nici a te îngriji de propriul corp, să mergi la sală etc. Dar una este să o faci în smerenie, în taină, pentru scopuri de sănătate și alta pentru fală (pozele tale vorbesc de la sine...). Preotul, în cazul tău „popa”, nu trebuie să își arate mușchii enoriașilor sub nici un mod, ci smerenia, pacea, să dăruiască pace, ceea ce tu nu ai înțeles niciodată. Îți place dragă rolul de răzvrătit, ai vizualizări pe TikTok, pe rețelele sociale, dar le ai de la oameni asemenea ție, plini de ură și secătuiți, fără de pace, să dai un cuvânt ziditor pentru o unire în Hristos a Bisericii Sale, nu ai da.
Cum ai tu tupeul să te iei de oameni ca părintele Alexandru Lungu sau părintele Ioan Danci? Prietene (îți spun așa pentru că suntem cam de aceeași vârstă), tu nu îi cunoști pe oamenii ăștia, cum îți permiți să spui atâtea ne-adevăruri și să ataci astfel de oameni?? Acești oameni nici nu ți-au răspuns, nu au vrut ceartă. Am impresia că singurul motiv de a aduce sminteală în Biserica pentru Dănuț este lipsa păcii din propriul suflet ... când la tine în suflet este război, pacea din jurul tău ți se pare asurzitoare.

Mărturii despre acest popă caterisit.

"Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala." Matei 18
Băiatul ăsta, de a renunțat singur la preoție, a pus poza de mai jos (autorul se referă la o poză cu o farfurie plină cu mâncare de dulce..) în prima zi de Post, însoțind-o cu multe, multe vorbe grele și judecăți la adresa preoțimii, a bisericii, a oamenilor care postesc, la grămadă.
În altă postare se ia de părintele călugăr Ioan Danci, care a făcut și face bine și milostenie într-un an cât nu facem noi într-o viață, ca să nu mai zic că și muncește de multe ori singur să ridice biserica. Urâte postări are! Brrrr...
Ei și la toate judecățile și smintelile a luat like-uri la greu, foarte multe. Date de oameni care merg la biserică, în jur de 200 si ceva de oameni din lista mea. Unfriend - cu regret m-am despărțit de ei. Am mai lăsat câțiva. Dacă insistă, mă despart și de ei. Sau o pot face ei, dacă vor, după și dacă citesc ce am scris aici.
Că dau like la judecățile la adresa preoților și a BOR, emise de puștiul ăsta care joacă și el un rol și crede că nu-și va lua plata pentru acest rol, nu e problema mea.
De asemenea, știu că nu e nici o problemă pentru ei că le-am dat eu unfriend.
Vreau însă să spun doar că sunt consecventă: cine dă like cuiva care a zis de rău despre Înaltpreasfințitul T, nu vreau să aibă legătură cu mine.
Dumnezeu să ne ierte pe toți și Îl rog să scoată tuturor în cale duhovnicul care să îi facă să înțeleagă unde mai greșesc și ei, ca tot omul.
Cei mai slabi sunt oamenii mândri, care socotesc că își pot fi ei înșiși măsură și că nu le trebuie duhovnic. Le trebuie.” - Cristina Leordeanu.

„Pensatul și geluitul popă "cu har" (căci așa îl consideră lumea) provoacă o mare sminteală în Biserica Domnului, pe care acum, din postura de laic, o conduce după propriile-i canoane (că de, ale sfinților părinți sunt depășite), câștigându-și adepți din rândul celor care ori nu frecventează biserica, ori fac parte din frustrații și răzvrătiții ei, părințelul nefiind altceva decât exprimarea glasurilor lor răsărite din nevrerea îndreptării propriei viețuiri! Când un popă te primește fără să te judece și încearcă să îmbisericească patimile tale prin "înțelegere" și "dragoste", este cel mai bun! Ca idee, uitați-vă câte like-uri are popică ăsta și câte are părintele Ioan Istrati ( fac comparația pentru că amândoi sunt din Constanța), și veți înțelege în care parte curge lumea!
Postul este rânduială și nu se poate negocia, în primul rând că postul ( se poate citi și înfrânarea) a fost prima poruncă a primilor oameni în Rai! Cine crede că poate intra în contact cu Dumnezeu cu burta plină, sau că poate zbura sus la Domnul după ce s-a înaripat cu niscaiva aripioare de pui garnisite cu cartofiori prăjiți și maioneză, se înșeală amarnic!
"Fă-ți pântecul mic, și lucrarea mâinilor tale mică, nu te frământa și te vei mântui" zicea un părinte al pustiei!
Toți părinții Bisericii noastre au postit (vă rog să vă gândiți la un exemplu de sfânt cinstit în sinaxarul Bisericii Ortodoxe care nu a postit), însuși Hristos s-au pregătit pentru răstignire și moarte printr-un post de 40 de zile, lumea întreagă suferă din cauza neînfrânării noastre a tuturor, iar atunci când Biserica rânduiește Postul ca metodă de uniformizare a simțirii, gândirii și trăirii, eu, pentru că gândesc altfel, mă situez categoric în afara Bisericii, propovăduind o "altă cale" după concepția mea! Nebunie! Și nu, nu este judecată! Este durere pentru unul care a fost chemat să fie exemplu și care din mândrie și nesupunere a căzut!
Să luăm aminte pe cine ascultăm și pe cine urmăm, "căci de aţi avea zeci de mii de învăţători în Hristos, totuşi nu aveţi mulţi părinţi." 1Corinteni 4,15” - Nicolae Puşcaşu.

P.S. Remarc la materialele smintitoare publicate de Dănuț pe rețelele sociale un lucru comun, lucru care spune multe despre un om, acesta folosește aceleași tertipuri comuniste, neo-comuniste, tefeliste, ateiste pentru a ataca Biserica de ani și ani de zile ...
P.S. 2 Un preot (dacă țin bine minte) a purtat un dialog cu un dușman al păcii, al lui Hristos, acel cineva i-a spus preotului că în curând lumea nu o să mai vină la Biserică, nu o să mai creadă în Dumnezeu, că Biserica va fi distrusă ... preotul insuflat de Duhul Sfânt i-a răspuns prin următoarele cuvinte: „Noi preoții încercăm prin păcatele noastre de 2000 de ani să distrugem Biserica lui Hristos și nu am reușit, crezi că o să reușiți voi?”

Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Dă-vă draq cu știrile voastre wacko wacko wacko wacko wacko
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe