03 Octombrie 22

Pelerinajul de la Nicula – un „untold” cu valoare veșnică

„Înnegrite când de viforul iernii, când de arșița Soarelui, când de vânturile, care parcă uneori nu se mai opresc, ba fierbinți, ba de gheață, băbuțele noastre sfințite au dat și anul acesta jertfă Maicii Domnului, la Mânăstirea Nicula, în ziua Adormirii ei. Și nu s-au văitat nici de frig, nici de ploaie, nici de foame, că sigur au mâncat doar câteva firimituri de pâine, ci au mulțumit Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Sale și tuturor Sfinților din Cer. Au mulțumit cu toată puterea inimii lor, că doară pentru asta s-au rugat, să trimită Dumnezeu ploaie.
Câtă râvnă pentru Hristos! Câtă putere în neputința lor aparentă. Și câtă neputință reală la puternicii zilei.
Stăteam și mă gândeam, demult mă gândesc: dintre cei 12 Apostoli, doar Iuda era intelectual. Iuda Iscarioteanul, cel care a trădat, da.
Să luăm aminte, noi, intelectualii, să ne gândim bine de tot de câte ori ne-am lepădat, de câte ori l-am trădat pe Hristos, de câte ori am socotit că împărățim lumea, doar fiindcă Dumnezeu a îngăduit să trăim mai bine. Băbuțele astea ude până la piele, cu picioarele înghețate, nu l-au trădat niciodată.
Cine e mai puternic? Cel ce taie microfonul unui arhiereu, exact înainte de a face Rugăciunea, sau băbuțele astea de o smerenie pe care omul modern pur și simplu nu o înțelege și nu-i vede rostul, ude până la piele și înghețate bocnă, dar care îmbrățișându-se una pe cealaltă L-au îmbrățișat pe Hristos?” - a scris Cristina Leordeanu (sursă foto) pe un site social.

Nu am avut cum să nu vă împărtășesc și vouă acest adevăr din textul dat, o realitate evidentă.

Tot despre același eveniment creștin ortodox am citit un articol pe site-ul avereabisericii.ro, genial articolul.

Pelerinajul de la Nicula – un „untold” cu valoare veșnică

„În ciuda furtunii și Ro-Alert, pelerinii ortodocși nu au părăsit-o pe Măicuța Sfântă la Nicula. Tărie de credință și caracter petnru românii ortodocși. Cei aproxmativ 20 000 de credinciosi ajunsi deja la Manastirea Nicula au avut de înfruntat, în această după-masă, furia naturii.

O furtună puternică s-a abătut peste această parte a județului Cluj, iar ploaia torențială a făcut ca apa să curgă șiroaie pe dealurile din jurul Mănăstirii Nicula”, a scris Dejeanul.ro despre marea sărbătoare de lângă Cluj.

Aproximativ 1.500 de pelerini au venit pe jos dinspre Biserica “Sfântul Nicolae” din municipiul Gherla, de asemenea dinspre Maramureș sau Bistrița grupuri mari de pelerini au venit în procesiune pe dealul de la Nicula.

Sute de corturi au apărut în jurul mănăstirii, în poiana de la Nicula, pelerinii venind încă din zilele anterioare sărbătorii. Pelerinii vin la icoana Fecioarei Maria de mai multe sute de ani, după ce icoana pictată în 1681 de preotul ortodox Luca din Iclod a lăcrimat în mod continuu în primăvara anului 1699, mențiune făcută și de autoritățile austriece de atunci.

Mănăstirea Nicula a devenit, ulterior, locul celui mai important pelerinaj creștin ortodox din Ardeal.

„Cu un astfel de popor România nu va pierii niciodată. Credincioșii români sunt coloana vertebrală a națiunii române. ISU Cluj a emis un mesaj RO-Alert prin care oamenii erau avertizați că până la 18:45, există în vigoare un COD PORTOCALIU de ploi torențiale și furtună”, dar nu au plecat, a comentat ziarul NapocaNews.ro.
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe