22 Ianuarie 21

„Pelerinajele” zilnice de la metrou sunt acceptate de către STAT, pelerinajele creștine însă, nu!

   Magistrații Tribunalului Constanța au analizat astăzi procesul în care Arhiepiscopia Tomisului a solicitat suspendarea Hotărârii CJSU Constanța care împiedică pelerinajul la peștera Sfântului Andrei din județ pentru persoanele care nu au domiciliul ori reședința în apropierea acesteia, transmite Ziua de Constanța.

   „ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost azi să pledeze personal pentru ca pelerinajul tradițional la Peștera Apostolului Românilor să fie permis tuturor credincioșilor doritori, din întreaga țară, fără discriminare. La ieșirea de la Tribunal, Arhiepiscopul a informat că instanța a promis că va lua o hotărâre mâine, de la 9.30.

   Ședința de azi a fost o primă victorie pentru dârzul ierarh, pentru că inițial, după cum a scris ActiveNews, magistrații Tribunalului Constanța anunțaseră că vor analiza de abia pe 4 decembrie, după sărbătoarea Sfântului Andrei, cererea privind suspendarea hotărârii CJSU care împiedică accesul la peștera Sfântului Andrei pentru pelerinii care nu au domiciliul sau reședința în localitatea în apropierea căreia situată peșterea.

   Înaltul prelat a cerut credincioșilor să se roage pentru buna luminare a judecătorilor și dreapta hotărâre. În acest sens este de remarcat că pelerinajul de Sf. Dimitrie Basarabov de la București a fost organizat exemplar în comparație cu "pelerinajul" zilnic de la Metrou (foto de ieri, 23 noiembrie 2020, de Cornelius Florin Stoica).” - sursă: activenews.ro

Pentru articolul complet de pe ActiveNews, dați clic AICI: Mâine vom afla dacă putem merge fără amendă la pelerinajul de Sfântul Andrei. Răzvan Ionescu îi ia apărarea Înaltului Teodosie: Au ieșit, din nou, Legiunile de demoni
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe