19 Septembrie 20

Patriarhul Daniel: „Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa”

   Astăzi, 29 iunie, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Părintele Patriarh a ținut o predică, un „cuvânt” prin care a felicitat faptul că oamenii, credincioșii au purtat MASCĂ ÎN AER LIBER, asistând, rugându-se în cadrul comuniunii liturgice.
   E bine și cu mesajul ăsta al Patriarhului, basilica.ro (foto credit) ne oferă declarația „Patriarhului României: Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa”.
   Dar cum de în absolut toate locurile în aer liber, Covidul ăsta nu prea ajunge prin aer, iar la Biserică suntem OBLIGAȚI să purtăm măști în aer liber? Covidul e un tip așa credincios sau cum? Covidul ăsta are o plăcere nespusă de a se pune pe toate icoanele și pe fețele credincioșilor fix în cadrul Sfintei Liturghii? Adică fix când painea și vinul se prefac în Trupul și Sângele Mântuitorului?
   Eu sunt pentru protejare, nu mă înțelegeți greșit, dar nu pentru batjocură ... cum, pentru unii „mumă” și pentru alții „ciumă”? Mai înțeleg și faptul că avem un guvern în majoritate ateu, dar nici un pic de respect nu le-a mai rămas ăstora cu bani mulți?

   Scriam într-o postare pe un site social că aștept mai multă mărturisire de la ierarhii Bisericii, ei sunt ultima noastră șansă, să iasă mai în față... să iasă mai în față nu doar la hramuri și Sfințiri ale lăcașurilor ci și în momente critice, doar sunt preoții și ierarhii Bisericii.
   La întrebarea mea, „unde sunt ierarhii?”, o doamnă jurnalist m-a aprostofat și mi-a spus că sunt fix acolo unde ar trebui să fie, de acord, la rugăciune...dar Dumnezeu nu ne ajută cu forța și nici tonomat de dorințe nu este, Domnul mai așteaptă și fapta noastră. Am mai fost acuzat că vreau să văd jertfă, dragilor...trăim vremuri foarte, foarte periculoase, vremuri în care se fac schimbări pe care nu le vom mai putea redresa. Schimbările astea pot însemna sânge, în străinătate deja s-a ajuns acolo, schimbările astea pot reprezenta prigoană puternică contra creștinilor, contra culturii și istoriei țării, în străinătate deja s-a ajuns acolo, noi ce mai așteptăm? Așteptăm „valul”? Va fi prea târziu ...
   Dragi creștini, din pătuțul cald nu prea putem avea multe fapte.

P.S. Iisus Hristos a mântuit lumea cu brațele întinse, îmbrățișând întreaga făptură, și pironit de ignoranța, răutatea și mândria noastră!

Restricții pentru români, liber la petreceri pentru străini. Ambasada SUA poate sărbători ziua de 4 iulie
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe