30 Noiembrie 21

Patriarhul Daniel ce adevăr mărturisește? Există mai multe adevăruri??

Am tot încercat să mă abțin, mărturisesc că nu mi-a ieșit în ceea ce privește acest subiect. Deci cum, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel spune „unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR”? Această declarație din documentul „Scrisoare Patriarhul Daniel” reprezintă în opinia mea cea mai penibilă „directivă” (tare asemănătoare cu cele politice de dinainte de 89) venită din partea Bisericii Ortodoxe Române, parte a Bisericii lui Hristos! Oare adevărul este de mai multe feluri? Oare adevărul, oricare ar fi el, nu trebuie mărturisit? Cine, în afară de Hristos, este pus la măsura de a lua cuiva libertatea de a mărturisi, de a-și spune o părere, chiar și cleric fiind? Preoții, ierarhii nu sunt oameni, nu au păreri? Clericii trebuie să repete fără încetare directivele „de sus”, fără păreri personale? Am devenit toți roboți? Oare Patriarhul Daniel a uitat că există doctori, medici în rândul preoților din diferite domenii? Biserica Ortodoxă Română face parte din întregul Bisericii lui Hristos, din Ortodoxia universală sau dintr-o formațiune politică din Coreea de Nord?

Mărturisesc că această „scrisoare” a Patriarhului m-a mâhnit profund, unii preoți vor ajunge în situația în care să nu mai știe ce să mai mărturisească în fața oamenilor....că dacă îl vede un „securist”, pardon, un om sus pus și îl pârăște la București ... Penibil e puțin spus!
Acum câteva zile a scris pe un site social părintele Savatie Baștovoi următoarele: „Ce se cuvine și ce nu se cuvine a vorbi preoții și slujitorii Bisericii? Cine, cînd și cu ce temei poate opri un preot să vorbească? Aceste întrebări trebuie lămurite, pentru că prea des și prea din toate părțile se închide azi gura preoților.
Preoții sînt datori să vorbească tot ce ține de Dumnezeu și om. Despre om în căderile și splendoarea lui.
Nu cred că trebuie să vorbească despre bani, nici despre cîștiguri și planuri - planurile oamenești sînt urîciune înaintea lui Dumnezeu și de multe ori Hristos și apostolii le condamnă - "ajunge zilei răutatea ei". Nu se cade a face politică de partid și a se pune chezaș pentru boierii acestei lumi.
Dar nu poți sui preotul în podul istoriei și să-i ceri să vorbească doar despre Iulian Apostatul sau Constantin cel Mare. Din istorie vedem că sfinții se implicau în polemicile epocii, devenind de multe ori sminteala împăraților, ajungînd să fie judecați și condamnați pentru ce zic. Orice idee și credință la modă care bulversa mințile credincioșilor era atacată și discutată de sfinți.
Iată de ce, chestiunea vaccinării obligatorii, cu toată tulburarea pe care a provocat-o, este o chestiune care face obiectul discuțiilor noastre. Întreg fenomenul are tot apanajul unei noi credințe menite să schimbe învățătura noastră despre om. Vaccinul este o chestiune medicală, dar obligativitatea lui este o problemă teologică.
Dacă admitem apriori că omul în stare naturală nu mai poate fi tolerat și doar un vaccin (sau zece) îl poate salva, înseamnă că Dumnezeu nu a făcut bine omul. Repet, nu vaccinul sau orice alt leac este de condamnat, ci ideea administrării obligatorii.” - textul complet îl găsiți în articolul Părintele Savatie Baștovoi: „Vaccinarea forțată este ca și violul - teoretic seamănă cu dragostea, dar în fapt este un act penal.

Niciodată pe acest site nu s-a îndemnat la schismă, din contra, acest site de ani de zile a luat poziție vizavi de mișcările schismatice apărute în ultimii ani ... niciodată acest site nu a creat discordie printre credincioși, înșă, acest articol trebuia publicat într-o situație atât de gravă din punct de vedere pastoral. NU putem să fim de acord cu un asemenea îndemn venit de la Patriarh. Oare aveau dreptate unii când îl numeau „marele Alb”? Să dea Dumnezeu să rămână „alb” și mărturisitor al adevărului, nu scut al manipulării.

Părintele dr. Stelian Costea, acum ceva zile, atrage și el atenția cu privire la cenzura masivă pe care o suferim toți, indiferent de statut: „Cenzura și manipularea, armele seculariste care afectează, în mod extrem de grav libertatea de exprimare și dreptul la opinie.
Putem sesiza cu ușurință că, diverse forme de cenzură își fac loc, din ce în ce mai mult, în abordarea europeană și națională despre cum ar trebui conduse națiunile, conform ideologiei neomarxiste, într-o lume din ce în ce mai secularizată.”

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei publică pe un site social o postare în care prezintă fake news-urile venite din partea STATULUI, întrebându-se dacă Ministerul Sănătății ar trebui dat în judecată pentru împrăștierea de FAKE NEWS!? Iată un fragment din articolul „Ar trebui ca Ministerul Sănătății să fie anchetat pentru propagare de fake-news?”: „"Pot face rapelul cu alt vaccin decât cel utilizat la prima doză? NU!"
Poza e de pe facebook-ul oficial al Ministerului Sănătăţii de pe 12 aprilie.
 
 
Astăzi am fost inundați cu știrea că Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă un vaccin diferit la doza a treia "Doza a treia a vaccinului anti-COVID este mai eficientă dacă e făcută cu un alt ser decât cel folosit la schema inițială de vaccinare".
E adevărat, în aprilie se spunea că a început un stiudiu care va necesita 13 luni pentru a determina dacă se poate face totuși rapelul cu alt vaccin. Eeeh, între timp au trecut doar 6 luni și de atunci nu mai vorbim de rapel pentru că deja e vorba de doza 3.
Înțelegeți? Acum deja nu mai trebuie să facem un vaccin, ci două. Și nu numai, facem două diferite.” - a scris jurnalistul.

Părintele Savatie Baștovoi a prezentat un adevăr zguduitor și cât se poate de oficial din partea statului printr-o postare pe un site social: „Cei care au impus cardul verde au citit ce scrie pe pagina Guvernului Romaniei despre injecția ARNm pe care o impun? Guvernul Romaniei este si el o organizație conspiraționistă? Intrați și citiți despre cum nu se cunoaște mai nimic despre această injecție și cum că vă dați acordul să fiți lot experimental pe o perioadă de doi ani, după care ar urma primele răspunsuri ale producătorului injecției despre efectele ei asupra unor categorii de oameni.
Iată citeva raspunsuri de la Guvern:” - vezi aici „Părintele Savatie Baștovoi: Intrați și citiți despre cum nu se cunoaște mai nimic despre această injecție ...” - acum întreb și eu, un nimeni pe stradă, Sinodul BOR, pe Patriarh, Părintele Bisericii Ortodoxe Române...ce este mai bine, să se mărturisească ADEVĂRUL OFICIAL, „adevărul adevărat”, sau doar „adevărurile” care înspăimântează oamenii și îi manipulează pentru a face ce vor unii cu putere politică?

Eu rămân la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, nu știu ce vor face preoții, ierarhii ... dar rămân la aceste cuvinte orice s-ar întâmpla: Hristos a spus: „Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!” (Ioan 16, 33) Viaţa autentic creştină este trăită în "duh şi adevăr” (In 4,23) Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi. (Ioan 8, 32) - Eu sunt un om liber ... indiferent de restricții, indiferent de oră!
 
Sursă foto: alephnews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe