18 Octombrie 21

Parteneriatul civil și teatrul absurdului

Camera deputaților a respins astăzi  proiectul privind parteneriatul civil, o fata morgana mereu prezentă pe agenda ideologică, care de această dată a fost ferm înlăturată. 
Dacă privim mai de aproape proiectul în sine vom observa că scopul acestuia nu constă în reglementarea concubinajul ci mai degrabă soluționarea problemei parteneriatelor între persoane de același sex, veșnica problemă a progresismului "neobosit". 
Dorința unei scindări a societății pe un astfel de subiect, duce pe deoparte la degradarea conceptului de familie și la acceptarea unui cal troian de cealaltă parte cu consecințe serioase. 
Din punct de vedere istoric familia, compusă dintr-un bărbat și o femeie, stă la baza societății umane precum și la dezvoltarea acesteia. 
Din punct de vedere religios, familia este așezată de Dumnezeu la nivel de taină, Sfânta Treime reflectându-se în familia creștină. 
Înlocuirea acesteia și introducerea unei paradigme false ce ascunde legiferarea homosexualității nu reprezintă o evoluție a societății ci o dovadă clară de regres într-o lume din ce în ce mai bolnavă. 
Impunerea homosexualității ca fapt natural și evolutiv nu reprezintă decât o schimbare a măștilor ideologice, într-un teatru al absurdului în care începem să ne punem la îndoială normalitatea. 
În piesa lui Eugen Ionescu, "Rinocerii", prezența unor astfel de animale și transformarea treptată a locuitorilor unui oraș în rinoceri se datorează contaminării unor idei ce par a pune constant în primejdie umanismul și tradiția specifică locului. 
Dacă ar fi să transpunem semnalul de alarmă a lui Eugen Ionescu față de totalitarism în zilele noastre am observa că "rinocerita" acută sau ideologia marxistă începe să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult și în societatea noastră, punând la îndoială concepte ce stau la baza ei: familia și credința creștină. - text: Constantin Răzvan Popovici
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe