24 Octombrie 20

Părinților, vreți să creșteți curve și curvari sau femei adevărate și bărbați în toată puterea cuvântului?

   Știu, pentru unii titlul articolului este mult prea agresiv, poate vulgar....pe bune? Nu știți că îndeletnicirea de „prostituată” există din cele mai vechi timpuri? Hai să fim serioși.
   Problema pe care o semnalez astăzi este despre gândirea bolnavă, irațională a unora de a „încerca marfa” înainte de căsătorie! Păi așa am ajuns? Fraților, oamenii sunt OAMENI, nu mașini, nu animale, nu altceva, ci oameni. Cu omul vorbești, te înțelegi rațional, te cunoști, îl simți...
   În săptămânile trecute mi-a dat Dumnezeu să primesc niște mesaje de la niște doamne, culmea, care mă luau la rost și încercau ele să-mi explice, după ce am distribuit un articol de pe deinteres.ro care susținea fecioria înainte de căsătorie, că e „normal” domnule să „încerci” viitorul soț, viitoarea soție înainte de căsătorie, pentru a vedea dacă există „potriveala la pat”. Pe bune? Pai cum, noi ne căsătorim pentru a face sex, atât? Atât am ajuns să valorăm? Fraților, dragostea (sexul) este o „consecință” a căsătoriei, nu un țel.
   Haideți să ne înțelegem, științific vorbind, fără a face aici un tratat științific, este demonstrată importanța covârșitoare a fecioriei înainte de căsătorie, viitorii copii sunt mai sănătoși, se rămâne mai ușor însărcinată, totul este mai sănătos și curat.
   Înainte de căsătorie trebuie să ne înfrânăm după cuvintele părintelui Paisie Olaru, care spune în „Arhimandrit Ioanichie Balan, Părintele Paisie Duhovnicul, Editura Doxologia, Iași, 2010, pp. 29-30”, "tinerilor le dau canon ca, mai înainte de căsătorie, să fie cuminţi şi cinstiţi; iar după cununie, le dau canon să nască copii câţi le va da Dumnezeu, să nu facă avorturi, nici să se păzească pentru a nu avea copil. Apoi, să-şi aibă un duhovnic bun, să se mărturisească des şi să păzească legile Bisericii, postul, infrânarea şi cumpătarea."
   La Valea Plopului, în județul Prahova, există un părinte drag mie, părintele Tănase care are grijă de circa 400-500 de persoane, în marea majoritate copii, acesta spune în cartea „Soț ideal, soție ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 47” că "Prietenia este un început, iubirea este o continuare, prietenia în iubire este o stare, iar iubirea este consecinţa." Astfel, înainte de căsătorie nu trebuie să ne stea mintea la sex ci la prietenie, ca din această frumoasă floare a prieteniei să iasă buchetul de trandafiri frumos mirositori care se adaugă Împărăției lui Dumnezeu, căci adevăratul scop al căsătoriei, așa cum este și scopul călugăriei, este MÂNTUIREA, nu sexul. Atunci când aceste principii de bun simț sunt sărite, lanțul protector al familiei se rupe și el....așa aflăm că am fost înșelați, așa apar bătăi în familie, așa Hristos este alungat din „mica Biserică”, adica din familie. Nu deznădăjduiți, spovedania este împăcarea personală cu Dumnezeu, dar și familială...
  
P.S. Mai jos vă las un extras video cu părintele Constantin Necula (Despre viata in cuplu), sper să vă fie de folos. Hristos a înviat!


Mii de tineri isi pastreaza astazi fecioria pana la casatorie
 
Foto Credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe