17 Octombrie 21

Părintele Sofian Costea despre libertate și obligativitate: Omul este liber prin creație.

În zilele în care trăim, tema libertății, acest subiect captivant pentru fiecare conștiință, pentru fiecare suflet, devine din ce în ce mai actual, pentru că libertatea este darul suprem pe care Dumnezeu i l-a oferit  și i-l oferă în permanenta omului. 
De aceea, drepturile și libertățile noastre fundamentale nu trebuie și nu pot fi afectate de niciun fel de politica lumeasca, de niciun fel de influenta la nivel decizional, pe care societatea umana o are în viață omului sau pe care fiecare stat în parte o exercita asupra existentei de zi cu zi a ființei umane. 
Omul este liber prin creație.
 Dumnezeu îi cere omului să îl aleagă în virtutea libertății sale.
Părintele vrednic de pomenire, Arsenie Papacioc spunea atât de sugestiv că: "Dumnezeu un singur lucru nu vrea să facă și anume să anuleze libertatea omului", pentru că daca ar face așa ceva și-ar încalcă Sfântul Cuvânt pe care L-a dat, oferindu-i ființei omenești acest dar extraordinar de frumos- al libertății.
Mântuitorul Hristos și spune: "oricine voiește să vina după Mine să se lepede de sine, să își ia crucea și să îmi urmeze. "Iată că Domnul este cel mai profund protector al libertății noastre, de aceea lumea în care trăim nu are niciun drept să ne îngrădească libertățile sau să devina o societate umana a obligativitatilor. 
Așadar, nici forțarea sau obligarea la tratamente medicale, nici alte inițiative de acest tip nu sunt în duhul libertății și sunt inacceptabile pentru un om care știe să își prețuiască libertatea.

- din cuvântul părintelui Sofian Costea despre libertate și obligativitate (21.09.2021). / youtube.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe