21 Aprilie 21

Părintele Serafim Rose despre semnele sfârșitului: „arme bacteriologice utilizate în răspândirea epidemiilor printre oameni”

   Atunci când va veni, Antihrist trebuie să fie şi conducătorul lumii, iar acest lucru s-a făcut posibil numai în vremurile noastre, acela ca un singur om să poată conduce întreaga lume. Toate imperiile de până acum au putut domni doar asupra unei părți din lume, iar înaintea dezvoltării mijloacelor de comunicare moderne era cu neputință ca un singur om să domnească peste o lume întreagă.
   Mai mult decât atât: o dată cu dezvoltarea comunicațiilor, cu bombele atomice şi cu armamentul sofisticat, posibilitatea unei catastrofe mondiale devine acum mai mare ca niciodată. Este evident că următorul război va fi cel mai distrugător din istoria omenirii şi probabil că va pricinui, în primele lui zile, mai multe stricăciuni decât au fost în toate războaiele din istorie. Pe lângă bombele atomice mai sunt diferitele arme bacteriologice, utilizate în răspândirea epidemiilor printre oameni, gazele otrăvitoare şi alte tipuri de invenții fantastice ce pot fi folosite într-un război total.
   De asemenea, faptul că toți locuitorii lumii se află într-o legătură mai strânsă ca niciodată, înseamnă că în momentul în care într-o țară va veni o catastrofă de proporții – o strâmtorare sau ceva de acest gen – atunci tot restul lumii va fi afectat. Am văzut ceva asemănător în anii 1930, când a avut loc Marea Cădere Economică din America, ale cărei urmări s-au resimțit şi în Europa. Este evident că în viitor se va întâmpla ceva mult mai rău. Dacă o țară va suferi de foame sau dacă în Canada, Australia, America sau Rusia se pierde o recoltă – cele patru țări care asigură hrana multor populații – imaginați-vă prin ce suferință va trece o lume întreagă. 

Notă site: Aceste scrieri ale părintelui Serafim Rose sunt niște scrieri de trezvie duhovnicească, în sensul că trebuie să ne apropriem din ce în ce mai mult de Dumnezeu fiind conștienți că lumea, lumescul va căuta lumescul, materialul, nici pe departe pe Dumnezeu. Ori aceste „ipoteze” ale părintelui Serafim sunt foarte posibile și repetabile, Duhul Sfânt dintotdeauna a avertizat despre vremurile ce vor să vină pe credincioși, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să devenim niște vânători ai profețiilor, ar fi o mare greșeală, ci să cautăm mai degrabă o permanentă trăire în Hristos! Slăvit să fie Domnul!
 
Extras din: Pr. Serafim Rose - Semnele sfârsitului lumii - Traducere de Ştefan Francisc Voronca - Editura Biserica Ortodoxă - Editura Egu Editura Egumenița - Galați 2004 / Foto credit: Doxologia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe