23 Ianuarie 22

Părintele Savatie Baștovoi: Unde e visul Europei? A dispărut totul la o mișcare de „bețișor fermecat”.

„Nici nu-mi vine să cred că au mai rămas oameni care judecă atât de lucid. De altfel, cum de am permis NOI să se ajungă la o astfel de situație? Disperare totală!” - este unul dintre comentariile la postarea de mai jos a părintelui Savatie Baștovoi (foto) pe un site social. Chiar așa ... îmi vine să îmi procur afișe pe care să scriu, „România a pierdut rațiunea, ofer recompensă”, poate mai pot salva ceva ...

Fără prea multe comentarii vă invit să citiți postarea părintelui:

„Unde e visul Europei? A dispărut totul la o mișcare de "bețișor fermecat". Într-un singur an s-a prăbușit tot ce se credea a fi mediu academic, cu universități, doctorate, savanți și experți. Doctorii nu pot vorbi de medicină, juriștii și judecătorii nu pot vorbi de legi, economiștii nu pot vorbi de bani și riscuri economice, jurnaliștii nu pot vorbi de cenzură și investigații. Totul a devenit brusc tabu și fiecare trebuie să învețe poezia nouă, altfel nu este primit la bradul cu jucării.
În locul tuturor universităților europene și din țară, în locul savanților și profesioniștilor din toate aceste domenii, au apărut brusc "specialiști" de care nu a mai auzit nimeni, lingăi comdamnați la a fi adjuncți de coridoare, dar care acum se văd miniștri, secretari și comisari împuterniciți să taie și să spînzure. Oameni care habar nu au pe ce planetă trăiesc, care nu știu azi ce vor face mîine, căci viața lor se prelungește între două sunete de telefon și de la poruncă la poruncă.
Ce am moștenit, domnilor profesori? Ce am învățat? Mai ocărîți copiii la școală că nu învață bine? Am moștenit un stat în care foștii lingăi au făurit critica comunismului, iar acum au ajuns ei înșiși să facă tot ce au criticat.
Este de datoria profesorilor de drept, de istorie, de medicină, de economie sau filozofie, de politică sau jurnalism să-și împlinească adevăratul rol, acela de a duce învățătura în lume. Dacă fiecare ar spune adevărul lucrurilor la locul și din poziția în care se află, minciuna nu ar avea nici o putere.
Mai mult face o vorbă dreaptă spusă între patru ochi, decît un milion de guri care strigă în piață fără să se înțeleagă ce zic.” - Părintele Savatie Baștovoi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe