19 Octombrie 20

„Părintele Patriarh Daniel nu avea nevoie de Catedrală. Însă România, da.”

   Pagina „Daniel, Patriarhul nostru” de pe un site social, o pagină dedicată Părintelui Patriarh, dar pe care nu o deține dânsul, mi-a atras atenția cu o postare de acum o săptămână despre batjocura la adresa Patriarhului și Catedralei Naționale de pe Google Maps. Pagina în cauză subliniază un aspect adevărat despre Patriarhul BOR, anume că Preafericitul Părinte Patriarh, Daniel „nu e omul cuvintelor rostite, ci al cuvintelor nerostite. Al tăcerii Duhului. Și îl iubim. Pentru că fiecare celulă a trupului său vibrează pentru Dumnezeu și pentru Biserica Ortodoxă Română. Noi nu îl merităm. Dar Dumnezeu ni l-a dat.”

Iată postarea integrală mai jos:

„Părintele Patriarh Daniel nu avea nevoie de Catedrală. Însă România, da.
Știu, România voastră înseamnă ură față de Dumnezeu, înseamnă egoism, înseamnă trufie. Voi, cei care ne insultați, nu aveți nimic sfânt. Poate voi nu vă rugați. Nu vă condamn. Dar lăsați-i pe alții să o facă.
Poate voi nu aveți nevoie de preoți, de Patriarh. Nu vă condamn. Dar lăsați-i pe alții să se bucure de ei.
Nu vi se pare ciudat că în epoca toleranței, sunteți cei care ne lovesc cu pumnul în gură? Batjocura nu înseamnă toleranță, ci ură. Și ura nu e iubire.
Părintele Patriarh Daniel a mai spus acest lucru: construirea Catedralei Mântuirii Neamului este un mandat primit de la înaintașii săi. Pentru că încă de la Patriarhul Miron Cristea a existat această idee, a Catedralei Eroilor Țării, a celor care au murit uitați în pământ străin sau chiar Acasă, îmbrățișând cu îmbrățișare de sânge Țara, până la ultima suflare.
Părintele Patriarh Daniel este omul care slujește Biserica, nu Biserica îl slujește pe el. Așa că a considerat că e de datoria sa să lucreze pentru Biserică și să-și îndeplinească responsabilitățile de Păstor al ei.

Nu e omul cuvintelor rostite, ci al cuvintelor nerostite. Al tăcerii Duhului. Și îl iubim. Pentru că fiecare celulă a trupului său vibrează pentru Dumnezeu și pentru Biserica Ortodoxă Română.
Noi nu îl merităm. Dar Dumnezeu ni l-a dat.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe