24 Ianuarie 21

Părintele Patriarh Daniel este criticat la absolut orice gest și linșat mediatic cu fiecare ocazie

   Într-o ţară unde oamenii care promovează adevăratele valori sunt linşaţi mediatic, unde numeroase ,,personalităţi publice'' (cu vederi foarte apropiate de stânga radicală) care au ,,păreri importante'' despre ce se întâmplă în societate sunt tot timpul invitați pe la marile televiziuni, nu este de mirare că există atâta confuzie şi dezbinare între români. Patriarhul Daniel (care a făcut multe lucruri pentru Biserică şi societate şi care îşi donează tot salariul în scopuri caritabile) este criticat la absolut orice gest, ponegrit, linşat mediatic cu fiecare ocazie, fiind stigmatizat de postaci ca ,,parazit'' care ,,nu produce nimic'' şi care ,,chelutie bani de la Stat'' (când în realitate a dezvoltat sute de proiecte şi a ajutat sute de mii de oameni şi vrea să facă şi mai multe pentru Biserică şi societate).

   Dacă Andrei Caramitru compara Biserica Ortodoxă Română cu organizația teroristă și criminală ISIS - BOR fiind numită "sectă nebună", "sectă demonică", iar Ortodoxia identitară "coșmar rusofon criminal" - adică ceva ce nu-şi are locul în societate, părerile sale sunt primite cu mare satisfacţie de către unii care nu cunosc adevărata problematică. Cu alte cuvinte, majoritatea românilor sunt considerați aderenți ai unei secte demonice, nebune și criminale. Nu este vorba despre o glumă, ci despre o insultă gravă, directă și repetată, formulată cu intenția clară de a răni și de a instiga la ură împotriva creștinilor ortodocși. Cum spunea profesorul clujean Adrian Papahagi, aceste atacuri venite din partea lui Andrei Caramitru sunt absolut iraţionale: ,,Iată că acum o altă comunitate, nu etnică, ci religioasă de această dată, este jignită explicit, fiind comparată cu organizația teroristă și criminală ISIS''.

   Pe de altă parte, gazetarul circar Cristian Tudor Popescu care a lansat un atac murdar şi suburban la adresa patriarhului României la finalul lunii octombrie a.c., l-a numit ,,şarlatan'' pe întâistătătorul Bisericii Ortodoxe, conducătorul Patriarhiei Române ,,prosteşte oamenii'', înfierându-l în chipul cel mai exagerat scriind chiar un articol în acest sens ,,Satană în sutană''!! Redăm cuvintele lui CTP. «Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică, o dă direct ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește», adică credincioşii Bisericii Ortodoxe Române sunt ,,vite păstorite'' de ,,popi'' care sunt nişte ,,sarlatani'', iar patriarhul Daniel - ,,satană în sutană''! Ca să vedeţi atacul nismiţit al lui Cristian Tudor Popescu asupra ÎNTREGII BISERICI ORTODOXE: cler şi credincioși, deopotrivă. Bineîneţeles că pentru astfel de declaraţii, CTP trebuia să răspundă la CNCD pentru că asemenea prezentări publice au depăşit cu mult graniţa unei libere exprimări.

   Paradoxal este faptul că afirmaţiile lui CTP au fost prezentate pozitiv de presa aservită din România şi aplaudată de postaci cu apelative de genul ,,bine i-a făcut preauritului''! După atâtea atacuri şi bombardament mediatic asupra Bisericii Ortodoxe Române din ultimii ani, atacuri bazate pe manipulări, informaţii şi comparaţii false, am ajuns să vedem la ce nivel josnic şi ridicol au ajuns unii în ,,analiza'' lor, ba chiar încurajaţi şi amplu prezentaţi de marile televiziuni. Adică Biserica - care trimite la valorile înalte, care apără şi promovează indentitatea şi cultura acestui popor este ,,duşmanul'' societăţii și ,,ţine această ţară în Evul Mediu'', iar propagandiştii cu păreri apropiate stângii radicale sunt ,,personalităţi publice'' care au ,,păreri importante''.

Gândiţi raţional.
 
Sursă: Pagina Gândesc, sunt român, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe