19 Aprilie 21

Mesaj recent al părintelui Hrisostom Filipescu despre comunitatea LGBT ...

Recent, părintele Hrisostom Filipescu, preot călugăr de la Mănăstirea Secu, fostul stareț al Schitului Țibucani a postat recent un mesaj UȘOR DE RĂSTĂLMĂCIT pe un site social despre comunitatea LGBT ... în mesaj, părintele subliniază faptul că el nu arată cu degetul spre nimeni, și că Iisus s-a suit pe cruce pentru toată lumea, indiferent de naționalitate, sex, cultură, etnie, rasă, culoarea pielii și orientare sexuală. 

Citind cu mare atenție mesajul integral al părintelui am simțit că trebuie să public o lămurire creștin ortodoxă, conform învățăturii Bisericii cu privire la acesta.

Biserica NICIODATĂ prin învățătura sa nu a îndemnat ca ortodocșii să urască pe cei din comunitatea LGBTQ+, ba din contră ... Mântuitorul a venit în lume pentru cei păcătoși pentru a-i întoarce către casa Sa, nu pentru cei deja lângă El. Astfel, învățătura Bisericii ne îndeamnă în a iubi chiar și pe vrăjmașul nostru, pe cel mai mare dușman al nostru, pe cel mai drept dintre cei aproape de noi, pe cei mai răi cu noi, pe cei de alte naționalități, pe cei de alt sex, pe cei cu altă concepție etc ... ca văzând și simțind lumina iubirii noastre pentru ei, să-l cunoască și ei pe Dumnezeu. În schimb însă, să urăm RĂUL, desfrânarea, PĂCATUL, astfel încât să nu trăim pentru rău, ci pentru frumos, pentru pace, pentru iubire.

Atragem atenția că părintele în trecut a avut o perioadă de scurtă incertitudine, astfel ajungând la mănăstirea Secu sub ascultarea starețului de acolo, sperăm ca părintele să fie bine, și pacea Domnului să fie cu el, amin!

Iată mesajul integral al părintelui:

„Da recunosc, sunt printre puținii preoți din România care nu judecă gay/lesbi... Cine sunt eu să arăt cu degetul spre fratele/sora? Poate fi copilul tău, fratele tău... soțul tău care e bisexual ascuns de rușinea ta și a familiei...de imaginea socială...de biserică...
Sângele lui Hristos a curs pe cruce pentru toată omenirea. Indiferent de naționalitate, sex, cultură, etnie, rasă, culoarea pielii și orientare sexuală. Sau studii! Ori relații și pile..
Niciodată Dumnezeu nu a judecat pe nimeni! A iertat... a... Da... Din iubire pentru cununa creației Sale! OMUL...ANIMAL ÎNDUMNEZEIT chemat la sfințenie...
PS: Please, don't hate me! 
Nu mă judecati! Mă apară Dumnezeu...
Va iubesc pe toți, de oriunde sunteți. Și oricâți sunteți. Haideți în Rai! Bucurie Sfântă!!!
Așa să fie! Am zis...”
 
Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe