23 Octombrie 20

Părintele Constantin Sturzu: Nu există nici un fel de dovezi că vreun preot sau ierarh al B.O.R. ar fi infectat pe cineva la vreo slujbă.

   Părintele Constantin Sturzu este Consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor și Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
   Părintele, într-o postare pe un site social explică faptul că mii și mii de oameni s-au împărtășit pe 22 martie, ultima zi în care credincioșii au putut participa la Sfânta Liturghie, în cele peste 14.000 de lăcașuri de cult din țară. Rezultatul? Zero focare de infecție!

Iată postarea integrală a părintelul Constantin Sturzu:

   „Nu există nici un fel de dovezi că vreun preot sau ierarh al B.O.R. ar fi infectat pe cineva la vreo slujbă. Dimpotrivă, mai degrabă s-a constatat că Euharistia nu este (și nici nu poate fi!) un factor de contaminare. Mii și mii de oameni s-au împărtășit pe 22 martie, ultima zi în care credincioșii au putut participa la Sfânta Liturghie, în cele peste 14.000 de lăcașuri de cult din țară. Rezultatul? Zero focare de infecție!
   În Bulgaria și în Georgia bisericile au fost mereu deschise credincioșilor, inclusiv de Sfintele Paști. Și? Ce s-a întâmplat acolo? Zero focare de infecție! Mai mult, aceste două țări au o situație cu mult mai bună la capitolul îmbolnăviri de COVID-19 decât a noastră, unde avem biserici închise pentru credincioși (a se compara statisticile cu îmbolnăviri și decese la milionul de locuitori). Se poate spune, deci, că rugăciunea în obște ajută și pe cei din afara Bisericii, indirect.
   Am demonstrat că știm să respectăm regulile, că suntem disciplinați și conștienți că viața celor din jur depinde și de comportamentul nostru. Suntem la capătul unui examen de maturitate de aproape două luni. Pe care l-am trecut cu bine.
   Acum, ce motive mai sunt pentru a nu deschide lăcașurile de cult, aceste adevărate spitale duhovnicești? Că eu tot nu pot pricepe.”

Citește și: Cei 25 de preoţi, contacţi ai Arhiepiscopului Pimen, confirmat cu noul coronavirus, au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2

„„În urma analizelor de laborator, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru presa locală, că toate testele recoltate de la cei 25 de preoţi au avut rezultat negativ pentru noul coronavirus.
Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți clerici, potrivit tradiției ortodoxe, atât în noaptea de Înviere, cât și în ziua în care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe