30 Iulie 21

Parintele Calistrat Chifan: „Poporul care își uită istoria și strămoșii, riscă să fie șters din cartea neamurilor lui Dumnezeu.”

- 27 MAI 1821 A FOST UCIS MIȘELEȘTE ȘI ARUNCAT ÎNTR-O FÂNTÂNĂ  TUDOR VLAVIMIRESCU, CONDUCĂRORUL REVOLTELOR ȚĂRĂNEȘTI ȘI A PANDURILOR DIN CÂMPIA DE LA PADEȘ.
- În urmă cu 200 de ani avea loc asasinarea unui mare erou, în persoana lui 
TUDOR VLADIMIRESCU, al cărui păcat a fost acela de a dori libertatea și fericirea românilor, dominați și subjugați de domniile fanariote și de Înalta Poartă.
- A dorit independența țării sale, lucru care pe atunci, se pedepsea cu moartea. 
- Astăzi suntem  pedepsiți cu nepăsarea și indiferența tuturor românilor, preocupați doar de interesele personale și mărunte, de ziua de mâine, lipsiți de demnitatea națională, dezinteresați de valorile naționale și culturale, de tot ce înseamnă istorie și ethos românesc.
" - Tudor Vladimirescu a fost omorât noaptea, la marginea orașului Târgoviște, sub geana dealului de sub care priveghează mănăstirea cu rămășitele pământești ale lui Mihai-Vodă. 
- Călăii au fost 3 ostași năimiți și trădători, care nu stătuseră niciodată în fața dușmanului. 
- L-au ciopârțit cu iataganele la ceasurile de noapte, când fac isprăvi tâlharii, în ziua de 27 mai 1821 și l-au aruncat într-o fântână.
- "Țăranul acestaTudor, făcuse un mare păcat, voise ca țara lui să aibă parte de fericire, putere și libertate alături de toți săracii neamului acesta românesc".(Nicolae Iorga). 
- Veșnică odihnă marilor martiri ai neamului nostru românesc!

Părintele Calistrat Chifan, Mănăstirea Vlădiceni.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe