18 Octombrie 21

Părintele Calistrat Chifan: În numele unei boli, ați îndatorat iresponsabil și ați îngenuncheat moral, economic și social o țară

Iisus a avertizat: „Orice împărăție care se dezbină în sine, se pustiește.” Un proverb popular spune că „cine seamănă vânt, culege furtună.” În „Filocalia” sfintelor nevoințe stă scris: „Corăbierul nepriceput scufundă corabia, iar împăratul neînțelept pustiește împărăția.”
Domnule președinte și domnilor miniștri, oare cât de mare poate fi orbirea sufletească a puterii și funcțiilor, dacă tot ce se întâmplă în jurul vostru vă lasă reci și nepăsători?
În numele unei boli, ați îndatorat iresponsabil și ați îngenuncheat moral, economic și social o țară, invocând binele românilor — dar, la modul concret în ce fel, în ce constă acest bine?
Vanitatea a distrus toate valorile românești autentice, partidele politice fiind astăzi niște triburi ieftine de mercenari corupți, adevărate izvoare de infecție umană și iresponsabilitate.
Ați reușit cu ideologiile voastre hedoniste și draconice să dezbinați românii, făcându-i să-și dea în cap unii la alții, nu să fie uniți și pașnici, respectuoși și morali.
Ați împărțit România în săraci, calici, supravețuitori, în șmenari, hoți, afaceriști, în mafioți și în corupți bogați și plictisiți de bani, de viață, de lux, de huzur și desfrâu.
Țara nu este făcută numai din edili, oameni politici, magistrați, forțe de ordine, jandarmi și aparat de stat.
Țara este fiecare om născut pe acest pământ, fiecare suflet care are o identitate creștină, un CNP, o cetățenie românească. Politicienii sunt ai țării, nu țara este a lor.
Constituția și legile sunt un infim reper în șerpăria, corupția și mizeria lumii de azi. Unii supraviețuim, alții huzurim pe truda poporului oropsit și umil.
Domnule președinte, domnilor miniștri, 80% din cetățenii acestei țări acumulează într-un an de zile venituri totale de maxim 10, 20, 30 de mii de lei anual, atât cât ia un politician sau magistrat într-o singură lună, lejer fără eforturi.
Domnilor politicieni când vorbiți de lipsa banilor în alocații, pensii, salarii și spuneți că nu sunt în buget, nu roșiți de minciună și lipsă de conștiință?
V-ați pus oare în situația unei mame sau a unui tată care din 2000 sau 3000 de lei, trebuie să achite, facturile lunare la toate utilitățile, iar timp de 30 zile pe parcursul unei luni întregi, trebuie să hrănească familia cu minim doua mese pe zi, la prânz și seara fie 3 sau patru persoane, oare cum reușesc să facă asta, din mai nimic?
Arătați-le celor mulți și simpli, puțină bună voință, omenie, milă, respect și compasiune.
Românii sunt cei care v-au votat să-i ajutați, nu să-i distrugeți; fiți oameni și Dumnezeu va fi drept cu noi.
Fie-vă milă de România!

Pr. Calistrat, Mănăstirea Vlădiceni. / via Mihail Neamtu (sursă foto)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe