26 Septembrie 20

Parintele Calistrat: „CERURILE SPUN SLAVA LUI DUMNEZEU ȘI FACEREA MÂINILOR LUI O VESTEȘTE TĂRIA”

- Să putem înțelege cu gânduri simple ce este aceea o minune, trebuie să ne facem timp, cu liniște și pace în suflet să admirăm și să analizăm duhovnicește atât frumusețile naturale, cât și cele duhovnicești, din viața personală, din viața celor apropiați și din viața cotidiană.

- Cât de complexă este o rază de soare și cât de tainică este o boabă de rouă dimineată, sau ce mister ascunde un strop de ploaie?

- Să cugetăm la minunăția zorilor dimineții, la frumusețea răsăritului de soare, la tainele nopții, la misterul asfințirii soarelui, la frumusețea cerului albastru, la mulțimea stelelor, la cântecul lor în bolta nopții, la strălucirea lor când luna răsare voioasă printre ele, la rostul și folosul lor pe cer.

- Să cugetăm la glasul conștiinței, la glasul clopotului din turla bisericii, la glasul Sfintei Evanghelii în viața lumii și a noastră personal, la frumusețea unui prunc născut, la cel adormit pe marginea mormântului, la rostul acestor lucruri lăsate nouă de Dumnezeu, dar și ce vom răspunde lui Dumnezeu pentru toate aceste frumuseți, sau cum le-am înțeles și admirat, sau dece le-am ignorat, uitând de Dumnezeu ???

- Post binecuvântat și pace în suflet.

- SUS SĂ AVEM INIMILE !
 
Pagina Părintele Calistrat, Facebook (sursă foto)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe