30 Noiembrie 21

Părintele Alexandru Lungu: Vaccin sau privarea libertății?

    Pare că acestea sunt cele două direcții în care societatea va merge de acum încolo. Am persoane dragi vaccinate, la fel cum am și persoane la care țin mult nevaccinate. Cunosc persoane vaccinate și trecute prin boală (forme ușoare sau medii), la fel cum cunosc și persoane nevaccinate care au făcut forme medii și severe. Acestea sunt lucrurile pe care le știu personal.
   Cum ne raportăm din postura de creștini la cele două tabere? Sunt păcătoși și virtuoși? Nicidecum! Sunt oameni, atât cei vaccinați cât și nevaccinații. Trebuie să ne protejăm, să luăm măsuri restrictive, să îngrădim libertatea cetățenilor pe aceste criterii? Avem oameni pe care i am așezat în funcții de conducere, ei trebuie să devină vocea noastră. Până unde protejăm omul și de unde începem să-l omorâm prin dorința noastră obsesivă de a deveni salvatori cu orice preț ai plantei?
  Biserica are datoria de a-și proteja turma, pe toți, și pe cei care aleg să se vaccineze dar și pe nevaccinați. Nu vine lepădarea prin vaccin, nu ne vindem credința, nu suntem mai păcătoși ori mai virtuoși, dacă facem sau nu vaccinul. Însă devenim pe zi ce trece mai divizați. Aici trebuie Biserica să intervină, doar în această problemă, să țină oamenii laolaltă, indiferent de profilul lor medical. În rest, îmi asum faptul că în funcție de alegerea mea voi pierde sau voi câștiga drepturi și libertăți. Libertatea de a gândi și a fi lângă Dumnezeu nu mi-o poate lua nimeni, este singura care contează pentru mine. / a scris părintele Alexandru lungu pe un site social. - sursă foto: bzb.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe