18 Octombrie 21

Părintele Alexandru Lungu: „Manifest al unui om liber!”

   Nu știu câți vor citi acest mesaj. Nici nu contează, știu că sunteți mulți care nu veți da doi bani pe aceste rânduri. Alții vor empatiza cu el, însă cei mai mulți vor trece indiferenți pe lângă el. Nu este reclamă la nimic, este doar un manifest al unui om liber, pentru un moment.
    Astăzi câteva mii de oameni vor protesta în capitala României. Vor fi probabil câteva mii și în celelalte orașe mari. Nu sunt acolo o adunătură de nebuni. Nici oameni fără școală sau certați cu legea. Nu sunt acolo doar oamenii din păturile cele mai de jos ale societății. Sunt și profesori, medici, oameni de carieră, părinți, oameni de toate condițiile. Sunt acolo pentru că s-au săturat de mizeria care se propagă de 2 ani pe toate canalele. Exact asta au ajuns cele mai multe programe de știri, canale pline de minciuni și deșeuri menajere.
   Cei care cred că toți care se vor aduna în această seară sunt niște oameni care nu cred în boală sau moarte se înșeală. Toți am pierdut prieteni. Mulți dintre cei de acolo au trecut prin boală. Cei mai mulți dintre cei cunoscuți ai noștri au supraviețuit, o parte au murit. Nu din cauza nerespectării măsurilor, cât mai ales de frică, cei mai mulți dintre ei. Frica omoară întotdeauna mai mult decât boala.
   Sunt oameni care se tem pentru viitorul acestei țări, dar mai ales pentru ceea ce vor lăsa moștenire copiilor lor. O țară condusă de parveniți, vânduți pentru o leafă mai consistentă aruncată de la masa stăpânilor acestei lumi. Nu mai avem lideri astăzi, nu există conducători iubitori de țară și neam. Astăzi eroii suntem noi, fiecare în parte. Nu mai așteptați lideri salvatori, fiecare trebuie să devină unul dintre aceștia în pătrățica sa.
  Astăzi cei câteva mii de oameni care aleg să nu stea în case, baricadați de frica amenzilor, sau a judecății celorlalți sunt românii curajoși sătui de a scrie texte pe Facebook și a nu schimba ceva prin exemplul propriu. Ca preot îi felicit pentru dorința sinceră de a fi parte din ceva, chiar dacă destinul cu greu mai poate fi schimbat. Însă acei oameni transmit ceva, dincolo de toată ponegrirea și batjocura pe care și-o vor primi cu vârf și îndesat de aceleași canale de știri, care scot în evidență doar ceea ce șefii au pe fișa postului de la mai marii lumii. Acei oameni care astăzi au ales să fie în stradă demonstrează că întotdeauna făclia poate face mai mult decât lipsa ei, ne poate da de veste că în țara României nu toți suntem adormiți pentru încă câțiva ani de ciolanul aruncat de la masa bogaților, când putem avea toată macra țării și să o conservăm și pentru generațiile ce vor veni! Sus inima, români de pretutindeni! - părintele Alexandru Lungu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe