16 Iunie 21

Părintele Alexandru Lungu: „Femeia este potirul nașterii omenirii!”

„Femeia este superioară bărbatului, din aproape toate punctele de vedere! Dar pentru unul singur îl depășește în toate, pentru că este potirul nașterii omenirii! Fără femeie nu există viitor, fără femeie nu putem avea societate, economie, industrie, țări, continente. Femeia este asemenea lui Dumnezeu, întrucât pe ea a ales-o  pentru a da naștere Fiului Său , ce onoare mai mare poate exista vreodată în acestă lume? Femeia este și în Sfântul Altar reprezentată, Maica Domnului tronează deasupra Sfintei Mese, nu vreun apostol sau Prooroc, sau înger, ci o femeie. Femeia este preot prin însuși darul de a procrea, de a aduce armonie, prin educația ce o transmite propriilor copii, iubirea nețărmuită ce o împrăștie în jurul ei cu delicatețe, sacrificiul de a iubi înainte de a fi iubită și a experimenta moartea prin nașterea propriilor copii. Femeia este garanția acestei lumi, iar bărbatul este dator să o protejeze!

Bărbatul este superior sau egal femeii, doar atunci când se poartă față de ea așa cum Hristos s-a purtat față de Maica Domnului!”  - Părintele Alexandru Lungu

P.S. „Nu am vrut să transform postarea într-o odă la adresa femeii, nici să lezez rolul bărbatului din societate, iar în ceea ce privește atribuțiile fiecărui mădular în spațiul Bisericii consider că lucrurile sunt clare. Important este cum le explicăm și cât ne pasă de cea mai covârșitoare prezență din spațiul bisericii, care să fim sinceri și onești este data de sexul feminin. Bărbații cu toată masculinitatea lor sunt partea mai leneșă, duminica rareori o sacrifică pentru Dumnezeu, iar de celelalte lucruri spirituale nici nu are rost să mai vorbim. Deci cred că femeia este râvna și partea fidelă a comunității creștine!”

Sursă foto: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe