25 Octombrie 20

„Parcă s-a dezlănțuit iadul”.

   Cele două explozii din capitala Libanului, Beirut au produs cel puțin 100 de morți și peste 4000 de răniți, a anunțat miercuri Crucea Roșie libaneză, informează AFP și Reuters.

   Premierul Hassan Diab a anunțat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marți explozia care a provocat victime și daune fără precedent în capitala libaneză.  Exploziile s-au produs în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.

   „Într-o filmare postată pe Internet, putea fi văzut un uriaș nor de fum sub formă de ciupercă, care a dus la distrugerea mai multor clădiri. Potrivit unor relatări, spitalele din Beirut fac față cu greu numărului mare de victime.

   Șeful securității interne a Libanului a precizat că explozia a avut loc într-o zonă în care erau depozitate materiale foarte inflamabile. 
 
   Agenția națională de știri a Libanului a relatat despre izbucnirea unui incendiu la un „depozi de explozibili” din port, înaintea producerii exploziei. O clădire mare din port, care se află în apropierea centrului orașului, a fost spulberată.
 
   Presa locală a arătat imagini cu oameni prinși sub dărâmături. Un martor ocular a spus că prima explozie a fost asurzitoare. O filmare de la fața locului prezintă mașini și clădiri distruse.” - potrivit activenews.ro

 
Foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe