28 Mai 22

Papanașul moralist

Vă prezint un excepțional text al domnului Buturuga Anghel, un text pe care nu toată lumea îl va înțelege, mai ales cei care nu au auzit de „criza rachetelor din Cuba” și evenimentele acestei perioade, plus perioada socio-politică a anilor 90. În definitiv, acest text este pentru cine gândește și nu suferă de ignoranță.

„Papanașul moralist consideră că Rusia e răul absolut și că nu se discuta cu răul și nici nu se practică nuanțele. Papanașul moralist ne mai spune că binele e civilizația occidentală, imperfecta dar democratică. Papanașul moralist nu e o persoană, e o atitudine.
Ce nu ne spune papanașul este cum au reușit totuși democrațiile occidentale, pe vremea când erau mai creștine și mai solide institutional decât astăzi, să evite un război nuclear cu Uniunea Sovietică, Imperiul Răului. Cum au reușit să păstreze un anumit echilibru, sa aibă un anumit simț al nuanțelor, al prudenței și al răbdării, care a avut ca rezultat prăbușirea URSS-ului prin colaps intern, iar nu confruntare directă armată. Rezultat care a permis aceste decenii de relativa pace. De ce această politică a fost posibilă cu URSS-ul, dar nu mai e posibilă cu Rusia? Nu e vorba de a fi de acord cu pretențiile Rusiei, ci de a aborda realist, iar nu fantezist, realitățile.” - a scris Buturuga Anghel pe un site social.

Sursă foto: monitoruldegalati.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe