29 Martie 23

Papa Francisc face treaba BOR: adică să arate sprijin și compasiune pentru ortodocșii prigoniți...

"Suveranul Pontif a cerut miercuri „repect” pentru locașurile religioase din Ucraina, făcând o referire specială la Lavra Pecerska de la Kiev, care este amenințată cu evacuarea.
În cuvântul său de la sfârșitul audienței generale, Papa Francisc a spus că „se gândește la călugării ortodocși din Lavra Kievului”.
Întregul personal clerical și administrativ de la Marea Lavră Pecerska a primit ordin de la regimul Zelenski să evacueze locașul până în data de 29 martie.
Motivul: aparțin de Patriarhia Moscovei.
Suveranul Pontif a cerut „părților aflate în război să respecte locașurile religioase” și i-a elogiat pe cei care își dedică viața rugăciunii, „indiferent de denominațiunea căreia îi aparțin”.
Declarația Papei survine la câteva zile după ce Ministerul Culturii de la Kiev a somat personalul Lavrei Pecerska să evacueze locașul, iar Patriarhul Moscovei, Kirill, a lansat un apel către toți capii Bisericilor Ortodoxe și către Papa Francisc să intervină pentru a împiedica samavolnicia.
Spre lauda lui, capul Bisericii Catolice o ia înaintea fraților răsăriteni pentru a sări în apărarea uneia dintre vetrele istorice ale Ortodoxiei, datând veacul al XI-lea.
Amintim că la Lavra Pecerska sunt adăpostite și moaștele Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.
Nu doar Lavra Pecerska ci și multe ale biserici ortodoxe sunt prigonite de regimul de la Kiev pe motiv că aparțin de Patriarhia Moscovei.
Inclusiv cele din zonele cu o numeroasă populație românească.
Totuși, ele nu s-au bucurat de sprijinul Bisericii Ortodoxe Române.
Dimpotrivă, printr-un comunicat al purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, BOR s-a spălat pe mâini ca Pillat din Pont de soarta românilor ortodocși din Ucraina, declarând că „nu aparțin de Patriarhia Română”.
Totuși, Bănescu le-a cerut acestora „să se adecveze în mod înțelept, onest și realist... la realitatea tragică din Ucraina... inclujsiv în plan bisericesc”.
Adică să se supună!
Este trist că a ajuns să facă Papa Francisc treaba BOR: adică să arate sprijin și compasiune pentru ortodocșii prigoniți."

Sursă: Cristi Nemțeanu & activenews.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe