27 Mai 22

„Până unde merge nebunia?!”

"Până unde merge nebunia?!"
O întrebare care e, prin esența ei, retorică.
"Până unde merge spălatul pe creier?" e o altă întrebare din aceeași categorie.
Unii își imaginează că nu cred că e război. Că nu cred în distrugerile făcute de ruși în Ucraina. Alții imi dau block pentru că scriu LA MINE pe wall lucruri care nu le plac lor. Atenție, la mine, nu la ei. Că nu am voie, îmi trebuie ausweis pseudo-neo-marxist, pe care nu am cum să îl primesc, nu întrunesc condițiile de accept.
Cine sunt eu să am tupeul de a gândi de una singură?!
Acum câteva zile citeam opiniile unora, care erau de părere că unei doamne care nu le împărtășea viziunile de "parenting" ar trebui să i se închidă contul de fb și se pregăteau pentru asta temeinic, cu raportări.
Dar nu doar să i se închidă contul. Ideea discutată era că ar trebui și să i se ia copiii.
Da, ați citit bine.  Niște unii hotărâseră, pe baza unor divergențe personale de opinie, că acelei femei ar fi bine să i se ia copiii. Nu că ar fi fost ei martori și ar fi avut probe că acei copii ar fi maltratați și abuzați. Nu. Ci pentru că ăstora nu le plăcea de mama lor.
V-ați gândi că asemenea lucruri nu se pot întâmpla în România. Ba uite că se pot. Așa cum s-a întâmplat peste tot în lume unde scursurile făceau note și denunțuri - poate nu știți, dar și americanii au trecut printr-o perioada în care se turnau unuii pe alții, ca să scape de dușmani personali și se băgau aiurea oameni în închisori.
Cumva în aproape fiecare dintre noi a început să sălășluiască un mic dictator. Un Stalin sau un Hitler care e convins că "elementele nocive" trebuie marginalizate și pedepsite exemplar.
Iar "element nociv" este oricine nu crede și nu se închină la mainstream.
Nu ai voie să gândești cu capul tău. E interzis. E periculos. Trebuie să crezi TOT ce s-a ales pentru tine drept "adevăr".
Nu ai voie să pui întrebări ale căror răspunsuri ar duce la prăbușirea "adevărului aprobat". Adevărul "credibil".
Nu ai voie să analizezi situații. Nu ai voie să identifici cauze pentru a găsi soluții. Soluțiile ți s-au băgat deja pe gât, trebuie să fii cuminte și să le înghiți pe nemestecate.
Unii spun că ăsta e metoda perfectă pentru o omenire evoluată.
Mă scuzați, la fel se gândește în dictatură. Nu a existat niciun regim de opresiune care să fi avut altfel de metode. Nu. Toate au fost la fel. Toate au început la fel. Și toate s-au terminat la fel.
Nu sunt morți în Ucraina?! Este evident că sunt. E RĂZBOI. Și nu de-ăla de facebook, unde se coalizeaza părțile și încep să se scuipe și să își facă raportări reciproce. Nu. E război cu bombe, cu gloanțe adevărate. Cu morți. Cu distrugeri. Că așa e războiul. Dacă v-ați imaginat că în razboi NU există victime și nenorociri, mai puneți naibii mâinile pe cărțile de istorie. Un civil înarmat nu mai e civil, e parte beligerantă. Până și un copil care poartă o armă letală este considerat și tratat ca soldat.
Nu vreți victime?
 Încetați să vorbiți despre înarmare. Încetați să cereți arme, încetați să produceți arme! Încetați să mai vindeți arme în dreapta și-n stânga.
Să se bată toți cu bețe, pietre și cu pumnii.
Are Putin dreptul de a invada Ucraina?
Nu.
Așa cum nici Ucraina nu a avut dreptul să se instaleze pe Insula Șerpilor.
Așa cum nu au avut nici naziștii dreptul de a invada Polonia.
Așa cum nu au avut nici Franța, Anglia, Olanda, Spania, Portugalia, SUA și multe alte țări (acum țări evoluate și progresiste, da?!) de a invada și coloniza alte țări de-a lungul timpurilor.
Pentru că au făcut-o TOȚI!
Și o mai fac și acum. În numele umanității, al progresismului și în aplauzele generale ale democrației dirijate și siluite de interese meschine, pentru LĂCOMIE!
Bunăstarea lor, a celor care se bat azi cu pumnul în piept că sunt cei mai "umani", stă pe sute de ani de invazii, războaie de cucerire, siluiri, jafuri și CRIME!
Și, apropos, celor care susțin că Ucrainei îi trebuie arme, dar se simt oripilați de război, le amintesc că armele alea nu scuipă democrație.
Decât dacă sunt mânuite  prin Vietnam, Yugoslavia, Iraq,
Afghanistan, unde nu sunt invadatori, ci propovăduitori ai dragostei de resurs..., pardon, de libertăți și democrație.
Ați prins ideea?

Autor: Diana Maria, Facebook.com / sursă foto: Facebook

Notă site: Acest site este amenințat zilnic cu închiderea și raportarea pentru că „își permite să gândească”, trăim într-o societate care nu are nimic de a face cu democrația sau libertatea, doar cu dictatura și libertinajul.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe