18 Octombrie 21

Până la urmă au murit „doar” 7 oameni în incendiul de la Constanța. Asta după ce dimineața eram anunțați oficial că sunt 9 morți.

Cum de mai există oameni care încă se miră de incompetența autorităților? De minciunile care vin din partea autorităților, de degringolada nebună în care se scaldă politicul? Avem ce am votat ... trădători!

„La început, s-a confirmat cifra de nouă persoane decedate, apoi au fost anunțate șapte. Când comunicăm date în dinamică se întâmplă astfel de lucruri. Ca să nu se întâmple asta ar trebui să nu spunem nimic. S-au calculcat de două ori cei doi pacienți care au murit în afara zonei spitalului. Ne cerem scuze pentru informația inițială. E bine că sunt șapte și nu nouă. Asta înseamnă date în dinamică”, a explicat Raed Arafat, conform r3media.ro

„Și vine Arafat și explică faptul că a fost o eroare, că s-a încurcat nu știu cine în calcule, că îi calculase de două ori pe unii. Și stai și te uiți la tv și nu poți să nu te întrebi "băi, mai e vreunul normal dintre ăștia?". Îți dai seama ce trăiri și emoții au avut familiile celor de acolo, nu e chiar deloc ok să anunți mai mulți morți. Chiar și numai pentru treaba asta ar trebui să vedem niște oameni dați afară. 
Dar nu despre asta vreau să scriu. Ci despre anunțurile oficiale. Ați văzut cum toată lumea stă geană la ora 13 în fiecare zi să vadă care mai sunt cifrele oficiale? Și vine anunțul "mii de pozitivi, sute de morți". Și toți apoi își crează discursul pe baza acestui anunț. 
Și astăzi vedem că autoritățile astea nu sunt în stare să numere morții care sunt mai puțini decât degetele de la mâini. Și la astfel de cifre au probleme. Dar nu cumva însă să pui la îndoială numerele care ne sunt băgate pe gât în fiecare zi de aceleași autorități. 
La zeci de mii de cazuri, morți, teste etc, recoltate și raportate din întreaga țară, unde e de o grămadă de ori mai greu, eeh, aici trebuie să-i credem pe cuvânt și să nu ne îndoim deloc de ceea ce ni se livrează. Nu cumva să iasă cineva din frontul credinței. 
Cum să ai încredere în așa ceva? Cum să îți bazezi un discurs pe cifrele ăstora când până și Voiculescu a ieșit să spună că erau raportările greșite? Cum să mai ai încredere când au recunoscut altă dată că veneau cu morți "din urmă"? Cum să mai ai încredere că nu ești mințit în față? Cum să mai ai încredere că nu sunt proști și habar n-au ce fac? Cum să mai aduci cifrele astea ca argument? Cum?” - a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site social. / foto credit: dw.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe