30 Martie 23

Pactul pentru Basarabia asumat de mai multi candidati la alegerile din 9 decembrie

“Pactul pentru Basarabia” asumat de mai multi candidati la alegerile din 9 decembrie

    Candidaţi ai principalelor partide angrenate în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie au semnat “Pactul pentru Basarabia”, transmite Romanian Global News.
 

    Victor Ciorbea şi Cătălin Croitoru, candidaţi pe listele USL, Gheorghe Udrişte, Teodor Mărieş şi Tudorel Prună din partea ARD, precum şi Mircea Chelaru şi Eugen Mihalache, candidaţi pe listele PP-DD, sunt primii semnatari ai Pactului pentru Basarabia.

    Cei şapte concurenţi electorali şi-au asumat, prin semnarea pactului înaintat de peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora, cuprinse în Platforma Civică “Acţiunea 2012”, îndeplinirea mai multor solicitări, printre care: apariţii publice in care sa se sustina necesitatea reîntregirii naţionale prin reunirea Basarabiei cu Romania şi recunoaşterea existenţei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Române) ca sărbătoare legală, acordarea cetăţeniei române în mod automat şi simplificat tuturor celor care se declară etnici români în documentele oficiale din Republica Moldova.

    Candidaţii semnatari devin, astfel, primii promovaţi şi recomandaţi alegătorilor pe site-ul http://www.pactbasarabia.ro/. Organizatorii iniţiativei aşteaptă din partea tuturor candidaţilor angajaţi în lupta politică asumarea mesajului unirii prin semnarea cât mai grabnică a documentului programatic. În acest fel, numele participanţilor la cursa electorală vor fi aduse în atenţia alegătorilor.

    Victor Ciorbea, candidat pe listele Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din România, care se vor desfăşura pe 9 decembrie, a semnat Pactul pentru Basarabia.

    “Eu am această convingere a necesităţii regăsirii românilor de pe o parte şi pe alta a Prutului într-un singur stat încă din urmă cu 23 de ani. În calitate de lider sindical pe atunci, lider al celei mai mari confederaţii sindicale, am trimis în Basarabia zeci de camioane cu cărţi în limba română, alimente, îmbrăcăminte. De asemenea, încă din 1990, şi am continuat în anul următor, am adus mii de copii basarabeni în tabăra de la Năvodari sau în taberele din alte zone ale ţării. Aceste acţiuni le-am continuat şi în calitate de primar general şi, bineînţeles, de prim-ministru. Consider că este realmente importantă semnarea acestui pact de colaborare cu această asociaţie de ong-uri pentru că o unificare este cu putinţă numai prin voinţa celor două state şi bineînţeles, a populaţiei din cele două state. Şi sunt convins că toate măsurile pe care le-aţi prevăzut, de ordin economic, social, cultural, etc., ar fi de natură să ducă la realizarea, la îndeplinirea acestui scop cu totul extraordinar pentru orice român adevărat”, a declarat Victor Ciorbea.
 
Romania Explicata - Basarabia e Romania
 

Sursa video: pactbasarabia.ro & romania-explicata.ro
Citeste articolul complet pe: frontpress.ro

   
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este reusit,de foarte mare actualitate,cu adevarat de interes si de mare importanta pentru noi toti romanii atat cei din Romania cat si cei din Basarabia.Sunt cu adevarat deosebite si de apreciat cuvintele declarate de Victor Ciorbea si ce a facut el ca sa ajute romanii din Basarabia.Multumim si cele mai sincere felicitari pentru acest articol de solidaritate,infratire si spirit romanesc!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe