03 Octombrie 22

„Păcatul” de a fi blondă

Scrisoarea unei mame blonde către fiul ei:
    „Dragă fiule, îţi scriu aceste rânduri ca să ştii că îţi scriu. Dacă primeşti această scrisoare, înseamnă că a ajuns cu bine. Dacă nu o primeşti, atunci să mă anunţi pentru a ţi-o mai trimite o dată. Îţi scriu încet pentru că ştiu că tu nu citeşti prea repede. Acum câteva zile, tatăl tău a citit că marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanţă de un kilometru de casă. De aceea, ne-am hotărât să ne mutăm mai departe. Noua casă este minunată, are şi maşină de spălat, dar nu ştiu sigur dacă merge. Ieri am băgat lenjeria în ea, am tras de manetă şi de-atunci n-am mai văzut-o. Vremea pe aici e foarte rea. Săptămâna trecută n-a plouat decât de două ori. Prima dată ploaia a ţinut 3 zile, a doua oară a ţinut 4 zile. Apropo de vesta pe care o voiai, unchiul tău Petre mi-a spus că dacă o trimitem cu nasturi, cum sunt ei grei, o să coste mai mult; atunci am tăiat nasturii şi i-am pus în buzunar. Să-ţi mai zic că alaltăieri a explodat bucătăria şi tatăl tău şi cu mine am zburat din casă. Ce emoţie! A fost pentru prima dată după mulţi ani când tatăl tău şi cu mine am ieşit împreună undeva. A venit doctorul să vadă dacă suntem în regulă şi mi-a pus un tub din sticlă în gură. Mi-a zis să nu vorbesc 10 minute. Tatăl tău s-a oferit să cumpere tubul acela. Dacă tot vorbim de taică’tu, te anunţ că şi-a găsit de lucru; e foarte mândru de asta. Lucrează peste aproape 500 de oameni. L-au angajat să tundă iarba în cimitir. Sora ta Julia, cea care s-a căsătorit cu soţul ei, a născut în sfârşit. Cel mai rău e frate-tu’ ăla mic, Ionuţ. A închis maşina şi a lăsat cheile înăuntru. A trebuit să se ducă până acasă să aducă dublură ca să ne scoată pe toţi de acolo. Bine, fiule. Nu pot să-ţi trec adresa pe plic, pentru că n-o ştiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresă.
P.S. Aveam de gând să-ţi pun şi nişte bani, dar deja am închis plicul”.
 

    Între categoriile bancurilor de succes, la loc de frunte – alături de cele despre soacre, poliţişti, somalezi – se află bancurile despre blonde. Acestea sunt de două genuri: despre prostia blondelor şi despre uşurinţa cu care pot fi aduse în pat.
    Lăsând la o parte faptul că unele dintre ele sunt absolut banale, iar altele sunt reuşite („scrisoarea” aceasta mi se pare simpatică), trebuie observat faptul că ne place să facem pe deştepţii. Ne place să fim noi cei interesanţi, iar ceilalţi să fie proştii. De asta, atunci când avem ocazia de a ironiza pe cineva mai urât sau mai prost decât noi, nu ratăm ocazia. Pentru că astfel creştem în ochii noştri…
Cât despre blonde, …
    Să observăm un lucru: dacă în majoritatea bancurilor cu soacre nu ai putea înlocui rolul soacrei cu al vecinei, sau rolul poliţistului cu al poştaşului, aproape în toate bancurile cu blonde rolul blondei poate fi înlocuit de cel al unei femei brunete, roşcate, al unei femei cu păr vişiniu, alb, verde strident sau indigo. De ce? Pur şi simplu pentru că de fapt esenţială în banc nu este culoarea părului „protagonistei”, ci situaţia în care aceasta se află. Iar dacă blonda este pusă în contrast cu o brunetă sau cu o roşcată, contrastul este superficial, pentru că dacă bruneta s-ar afla în situaţia de „protagonistă”, bancul ar fi la fel de gustos.
    Un exemplu banal: „O blondă rămâne a doua oară gravidă şi vine la soţul ei şi îl întreabă: «Dragă, acum trebuie sa ne căsătorim din nou?»”  Sarcina acestei gravide nu are o legătură directă cu culoarea părului ei… dar totuşi este mai uşor să faci bancuri cu blonde. Pentru că blondele sunt minoritare . Ia să spună bărbaţii bancuri cu brunete. Oare nu le-ar creşte şansele de a auzi un concert de reproşuri de la colegele de serviciu, de la prietenele, surorile sau chiar soţiile lor, care sunt brunete? Ba da, pentru că brunetele sunt mai multe…
    Tipul femeii blonde şi proaste e deja „legendar”. Şi, cu toate astea, bărbaţii se dau în vânt după blonde, şi nu numai după cele proaste, ci şi după cele deştepte. (Chiar, oare dacă s-ar face o statistică a culorii de păr pe care o au olimpicii internaţionali la ştiinţe exacte, nu s-ar constata că raportul dintre blondele deştepte şi brunetele deştepte este la fel de mare cu raportul dintre blondele şi brunetele proaste?) 
    Un proverb spune că „vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”. Mulţi tineri preferă să ironizeze blondele şi pentru că se simt neputincioşi în a le „dobândi”. Şi vitejia de a spune bancuri cu blonde este de fapt o încercare mascată de a scăpa de complexul de inferioritate.
    Despre blonde nu am multe de zis… (Oricum, bine că soţia mea nu e blondă, ca să nu se creadă că scriu cu pistolul la tâmplă. Dacă era blondă, aş fi scris poate cu frica în sân…)
    Spun însă că tinerii ar fi mai câştigaţi dacă nu le-ar considera pe blonde nişte aparate de făcut sex… Spun – foarte serios – că e mai bine şi pentru ei ca blondele să fie apreciate la justa lor valoare.
    Dacă o mamă îi spune copilului vreme îndelungată că e un copil rău, acesta se va purta ca atare. Dacă le repetăm blondelor că sunt târfe proaste, le vom face rău. Le vom transforma din flori în buruieni.
    Da, ştiu, sunt destui şmecheri care vor să transforme florile în buruieni. Dar mai ştiu şi că tipii de calitate nu fac asta. Dimpotrivă. Aceştia se feresc pe ei înşişi de buruieni, căutând frumuseţea adevărată.
Sper că şi voi aţi observat asta, nu-i aşa, blondelor?...
 
Extras din "DANION VASILE - UNDERGROUND - Rebelii generatiei NU
Convorbiri realizate de Romeo Petrasciuc, Editura Agnos, Sibiu 2007" - Foto: fundaluri.ro
Taguri: fi, De, PĂCATUL, blondă

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe