16 Ianuarie 21

Ortodoxia, sistematic atacată de dușmanii lui Hristos. Astăzi - atac direct contra preoților Bisericii

   Astazi, zi de importanță național-creștină, ziua Sfântului Apostol Andrei, dracii nu au avut sărbătoare, ei tot lucrează, tot atacă , tot se învârtoșează contra Bisericii, contra primului credincios până la ultimul Ierarh. 

   Ziua Sfântului Andrei nu a trecut, suntem pe data de 30 noiembrie, și încă se publică masiv contra Bisericii, mai ales în mediul online. 
   Atacul central al ateilor militanți, numiți „jurnaliști” de cele mai multe ori, este cu privire la purtarea măștii în timpul Sfintei Liturghii. Având în vedere „starea de alertă” anunțată de către statul român, și noile îndrumări ale Patriarhiei Române, în concordanță cu noile reguli contra Covid-19, se stipulează clar că „în interiorul bisericii, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană” conform cancelariei Sfântului Sinod, reguli pentru cler și slujitorii bisericești identice cu cele din 17 iulie 2020. În tot acest timp, cei de la MediaFax nu au auzit de „informare” , atacând slujitorii bisericești, titrând faptul că la „ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei” au existat „încălcări ale regulilor anti-Covid”, încheind acest titlu, cel puțin provocator la adresa Bisericii. Îi invit pe cei din presă, nu doar pe cei de la MediaFax, să aducă ei laudă, slavă și adorare lui Dumnezeu, cântând cu masca la gură ... nu o vor face, ei aduc „adorare” altcuiva din câte se pare. 

   Autorităţile judeţene au anunţat că vor fi sanţionaţi toţi participanţii care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului.
   Sancționați pentru ce? 

   „Nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe, întrucât erau membri ai clerului, au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. (...) Mai devreme sau mai târziu, în termen legal (vor fi amendați, n.red.)”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanta, la Digi24.

   Abuzul din partea autorităților seamănă foarte mult cu cel comunist de dinainte de 1989, atunci se dădeau „directive”, acum ce directive există din moment ce în metroul din București NU există distanțare în nici o zi, iar la pelerinajul de ziua Sfântului Andrei oamenii au respectat distanțarea ca în poza de mai sus? Dacă cei care au venit, în virtutea dreptului la liber cuget religios, garantat de Constituție, la peșterea Sfântului Andrei vor fi amendați, cei de la METROUL Bucureștean când vor fi amendați??

Spune-mi unde mergi ca să știu ce amendă îți dau

   „Deși în Municipiul Constanta sunt mall-urile deschise, credincioșii trebuie să suporte frigul de afară. Magazinele din mall-uri nu și-au scos angajații și marfa afară pentru a fi vândută, prin urmare un client al mall-ului este privilegiat, beneficiază de căldură pe timp de iarnă, de un acoperiș deasupra capului, de un confort aparte față de credinciosul care este obligat de către stat să stea afară în frig, în ploaie sau ninsoare și în bataia vântului și a curenților de aer.  În timp ce clientul poate sta liniștit la coada din hypermarket atât timp cât dorește, respectând regulile de distanțare fizică, omul credincios nu poate sta în biserică nici măcar dacă poartă mască și dacă păstrează distanța. Este un fel de joc absurd care s-a desfășurat în felul următor:  Porți mască? Da. Păstrezi distanța fizică? Da. Te dezinfectezi dacă intri în contact cu suprafețele comune? Da. Atunci ieși afară din biserică.  Cam fix așa au stat lucrurile.” - ActiveNews.ro, jurnalistul Cornelius Florin.
 
Sursă Foto: stiripesurse.ro & jurnalistul Cornelius Florin / fotografia din metrou a fost făcuta pe 23 noiembrie, iar cea de la peșterea Sfântului Apostol Andrei, în data de 30 noiembrie 2020.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe