05 August 20

Opriţi-l pe Şişmanian!

   „Tocmai m-a sunat un preot din România (nu-i dau numele şi eparhia), care zilele trecute a avut "un meci" cu ieroschimonahul Ioan Şişmanian (foto) de la Petru Vodă. Acesta, în numele "bătrânului Iustin" pe care-l evoca la tot pasul, făcea lumii cunoscut "testamentul părintelui Iustin" în trei puncte:

1. Mirenii să nu se împărtăşească mai des decât de 4 ori, în cele 4 posturi. Împărtăşirea prea deasă nu mai este o împărtăşire cu Hristos, ci cu Satana.
2. Femeile, în perioada ciclului menstrual şi a oricărei alte scurgeri, indiferent cât de mică şi necontrolată este ea, să nu îndrăznească să intre în biserică sau se atingă de cele sfinte.
3. Orice ortodox care a primit paşaport biometric, card de sănătate sau orice act sau implant cu cip, este vândut satanei.

   Nu e prima dată când aud astfel de inepţii din partea unor talibani din Petru Vodă, dar nu m-am aşteptat ca cele 3 idei de mai sus să fie duse chiar atât de departe.
   Prin această postare nu vreau să judec sau să condamn pe cineva, dar ideal ar fi ca însăşi Mănăstirea Petru Vodă să dezmintă şi să condamne aceste afirmaţii. Până una-alta, sper ca Arhiepiscopia Iaşilor să se autosesizeze, iar ortodocşii români să nu mai bage în seamă astfel de inepţii care nu au fost spuse de părintele Iustin, iar chiar dacă au şi fost spuse, sunt contrare dogmelor şi canoanelor ortodoxe, şi nu pot fi urmate.” - scrie pe un site social părintele Petru Mihail Pruteanu.

Notă site: Din păcate, la Petru Vodă s-a format un „climat” tare dubios de-a lungul timpului, pe alocuri chiar schismatic ... unde diverse persoane, de la mireni la unul ca acesta mai sus menționat, au comportamente, declarații cel puțin dubioase. Vă rog să cercetați bine „duhurile” de unde vin anumite mesaje...ceea ce nu ține de învățătura Bisericii Ortodoxe e clar că nu trebuie aprobat. Astfel de „acrivii” răstălmăcite de Ioan Şişmanian (foto) de la Petru Vodă nu fac nicicum bine Bisericii.
 
Foto credit: Foto captură TVR
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe