04 Februarie 23

„Omule sfânt al lui Dumnezeu, rogu-te, roagă-te și pentru mine!”

“Holy man of God, will you please pray for me...” (Omule sfant al lui Dumnezeu, rogu-te, roaga-te si pentru mine!)
Va recomand calduros filmul despre viata Sfantului Nectarie ("Man of God" - e aproape in toate cinematografele de zilele astea).
E un film care nu doar reuseste performanta sa ne sugereze cinematografic chipul viu al unui sfant, intarindu-ne credinta si evlavia fata de el, ceea ce credeam ca e aproape imposibil (iar izbanda asta nesperata se datoreaza, in mare parte, actorului principal, care e chiar un om duhovnicesc, traitor, de rugaciune profunda!), dar e un film care spune tot adevarul. Stiti, adevarul acela cam rusinos, cam dureros si mai mereu evitat in hagiografiile noastre, in evocarile noastre praznicale.
Sfantul Nectarie, cel atat de iubit astazi, a fost mai inainte rau de tot prigonit si umilit - si nu oricum, ci fara mila si continuu, pana la sfarsit, de "ai lui". Nu, nu de ateii, ereticii si masonii stiuti din afara. Ci de aia ascunsi, bine deghizati DINAUNTRU. Cu o rautate absolut gratuita, de neinteles, desi el nu provoca si nu deranja (omeneste) pe nimeni, se dadea cat mai la margine, cautand sa slujeasca si sa arda cat mai discret cu putinta... Dar degeaba, lumina lui ajungea pana departe si ARDEA. Il urau de moarte fiindca dracii din ei se simteau arsi mai tare decat cu fierul inrosit de sfintenia lui. De aceea l-a si proslavit intr-atat Domnul dupa mutarea sa, fiindca aici a fost necinstit si batjocorit cum numai El a mai fost... Viata lui a fost nu doar de cuvios desavarsit sau de arhiereu, ci a fost si de mucenic veritabil.
Noi stim despre minunile Sale de astazi, dar nu prea stim si nu prea vorbim despre ce a stat in spatele lor. Acest film restabileste, atat cat se poate, cu mijloacele sale, adevarul intreg. De aceea e greu de purtat de catre cei care se vor regasi pe acolo. Eu il vad si ca pe o palmuta de avertisment de Sus atat pentru actualul sinod al Bisericii din Grecia (a se vedea cu atentie finalul), cat si pentru oricare alt arhiereu pe care il roade soiul ala de cancer despre care zice Sfantul in film..."


Sursă: Cristi Nemțeanu via Serban Andi, Facebook / Foto: r3media.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe