16 Iunie 21

„Omenirea va ajunge într-o perioadă în care va aștepta să îi spună Guvernul când să mănânce”

Vă spuneam acum câteva luni că probabil  omenirea va ajunge într-o perioadă în care va aștepta să îi spună Guvernul când să mănânce, când să se culce, când să bea apă etc. Această perioadă de care spuneam se pare că deja se întâmplă. Astăzi am avut parte de ... "primul caz". Eram în gară și voiam să cumpăr ceva de la patiserie. Aud un dialog: 
- Ce să luăm? Două merdenele?
- Nu. Ia doar apă te rog, pentru că nu mâncăm în tren. Ți-am spus că în tren nu mâncăm. 
Întreb și eu.... știți...."jurnaliștii ăștia" : - Dar de ce nu mâncați în tren? 
- În tren purtăm mască. Nu de dăm masca jos. Respectăm recomandările autorităților.
- A da? Pai atunci nu vă mai urcați în tren pentru că nu veți păstra distanța fizică. Deja vagonul este plin și singura distanța din vagon este cea dintre scaune care formează culoarul.
- Mă luați la mișto? 
- Nu. Vă spuneam doar că ar fi cazul să respectați recomandările daca tot vreți recomandări când să mâncați și când se beți. Momentan trenul este plin și nu ați respecta recomandarea distanțării fizice. Zi bună!
Și de altfel ce să mai fie de spus? Oare omul vrea să ajungă în acest punct? Omul acela creat de Dumnezeu și înzestrat cu rațiune, gândire, conștiință, inteligență, liber și cu discernământ, vrea să ajungă robot în fața unora? Vrea să ajungă atât de manipulat până la acel punct în care să îi zică un Guvern când să mănânce și când să bea? Vrea să ajungă în acel punct în care dacă este pus să își vândă casa el și-o vinde doar pentru că așa îi spune Guvernul. Vrea să ajungă până în acel punct în care preferă să își strice sănătatea doar pentru că preferă să asculte de dragul unei conduceri? Pai asta înseamnă că ajungem mai rău decât în comunism. Înainte nu vorbeai despre nu știu ce pentru că nu voia partidul. Nu ieșeai pe stradă după nu știu ce oră pentru că așa voia partidul. Acum nu mănânci în tren pentru că porți mască "că așa zice partidul". Asistăm la înrobirea voluntară a omului.

Jurnalistul Cornelius Florin / foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe