19 Ianuarie 22

„Olanda te bagă la închisoare și pentru intenția de a protesta împotriva restricțiilor!”

Premierul Olandei a avu o reacție cel puțin deplasată cu privire la protestele pentru libertate din Țările de Jos (Olanda): „Nu accept ca niște idioți să fie violenți sub pretexul că-s nemulțumiți de restricțiile anti-Covid”. În tabloul dictatorial în care se află Europa, Țările de Jos iese în evidență prin oprimare drastică și arestări din rândul participanților la protestele pro-libertate. Nu avem cum să spunem că nu au fost violențe, că nu au fost acolo ciocniri cu „forțele de ordine”, pai cum să nu fie? La astfel de proteste, după părerea mea, se poate întâmpla orice ... Fix eu am văzut la ultimul protest mare pro-libertate din București (Piața Universității și Piața Victoriei) cu 30 000 de oameni, persoane infiltrate în mulțime cu vestă reflectorizantă și comportament total paralel cu cel al celorlalți participanți la protest. Probabil că astfel de „entități” au provocat și cele mai mari daune în țara mai sus menționată.

Manipularea sentimentală se pare că funcționează peste tot în lume, în Țările de Jos, premierul Mark Rutte i-a numit „idioți” pe protestatarii pro-libertate, după multe provocări apelând la un discurs manipulator, „sunt pure explozii de violenţă îndreptate împotriva poliţiştilor noştri, împotriva pompierilor noştri, împotriva celor de pe ambulanţe, nu au nimic de-a face cu o manifestaţie", a insistat Rutte, citat de RTL Nieuws. "Poliţia şi justiţia vor face totul ca cei aflaţi în spatele acestor lucruri să dea socoteală", a asigurat acesta ... Ceea ce se întâmplă în România se pare că se întâmplă în toată lumea, manipularea excesivă din partea media și din partea politicului este semnul cel mai clar al unui început de dictatură, de această dată una „sanitară” și globală!

Pe același subiect a publicat pe un site social și Daniel Ghiță: „Nu ne dădea nouă Olanda lecții de democrație? Acum îi arestează pe cei care se împotrivesc dictaturii încă dinainte de a ieși din stradă, doar pe bază de postări pe facebook! Adică, mai nou, în Olanda, dacă scrii că nu ești de acord cu Guvernul și spui că vrei să protestezi, te ridică poliția și te închide!”

Iată postarea integrală:

„Olanda te bagă la închisoare și pentru intenția de a protesta împotriva restricțiilor!
Nu ne dădea nouă Olanda lecții de democrație? Acum îi arestează pe cei care se împotrivesc dictaturii încă dinainte de a ieși din stradă, doar pe bază de postări pe facebook! Adică, mai nou, în Olanda, dacă scrii că nu ești de acord cu Guvernul și spui că vrei să protestezi, te ridică poliția și te închide!
Păi unde e MCV-ul cu care ne atenționa Olanda, unde e statul de drept, unde sunt drepturile omului? Nu mai vine Ambasada Olandei să ne învețe civilizația și bunele maniere și să ne arate cum funcționează instituțiile statului? Uite ce exemplu ne dă premierul Mark Rutte: îi numește ”idioți” pe protestatari. Și, ca să nu mai piardă vremea, îi arestează de acum înainte de a mai ieși în stradă, preventiv. După ce i-au mai și împușcat pe câțiva la protestele trecute.
Bravo, Olanda! Bun exemplu de urmat! Adevărată democrație și stat de drept! Iar UE nu spune nimic, desigur, pentru că statul de drept e doar pentru rudele sărace din Est, pentru România, Ungaria sau Polonia. În Vest e direct statul la închisoare!
Nihil Sine Deo” - a încheiat Daniel Ghiță pe un site social.

Foto credit: monitorulcj.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe