27 Mai 22

Oare o fi adevărat că dăm cca 550 mil euro/an pentru staționarea de trupe americane pe teritoriul național?

„Oare o fi adevărat că dăm cca 550 mil euro/an pentru staționarea de trupe americane pe teritoriul național?
Dacă da, de unde au furat hoții carburant din baza de la Kogălniceanu, de 4 mil dolari - de la americani sau de la români?
În proiectele de cca 2,3 mld lei de construcție a două baze, dintre care una lângă București, se folosește vreun cent american, sau e vorba tot de banii amărăștenilor de români, adică de banii noștri, cei care plătim taxe, impozite și contribuții?
Rachetele Patriot, de 4 mld dolari, au fost achitate în avans, cu prioritate față de orice investiție publică în infrastructură energetică, spitale și drumuri. Înainte, desigur, de orice majorare legală de pensii, salarii ale profesorilor și alocații. Iar rachetele încă NU sunt integrate sistemului.
Avioanele F - 16 și fregatele “merg” de parcă stau… Unele nu se ridică de la sol, pe motiv de polei, altele se dezbracă de tablă, în zbor…
Mai mult ca în cazul oricărei alte țări, expresia “teatru de război” se potrivește României. Teatru din genul absurd sau “comèdia del’ arte”.  
Bine măcar că suntem apărați de ruși…” - a scris avocatul Gheorghe Piperea pe un site social.

Mai mult, scriitorul și politicianul Varujan Vosganian atrage atenția pe un site social despre creșterea enormă a cheltuielilor statului din anul 2020. „Veți fi șocați să constatați că în anul 2020, când Guvernul se plângea că nu are destule spații de terapie intensivă și Produsul Intern Brut se prăbușea cu peste 20 de miliarde de dolari, cheltuielile militare creșteau cu un miliard de dolari!!! Și n-am adăugat sumele destinate serviciile secrete. Ni se spunea că suntem în război cu pandemia. Cu toate astea, finanțările nu au crescut pentru a ne apăra în războiul cu pandemia, ci pentru a ne apăra într-un război imaginar cu nu știm cine. Poate că Guvernul și Consiliului Suprem de Apărare a Țării ar putea să ne lămurească de ce, în 2020, cheltuielile militare au crescut cu un miliard în timp ce Produsul Intern Brut a scăzut cu peste douăzeci de miliarde (în $)”. a scris Varujan Vosganian pe un site social.

Sursă foto: Facebook | U.S. Army Europe and Africa via antena3.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe