27 Mai 22

Oare merită salvarea Ucrainei riscul declanșării unul război atomic?

Zelenski se dă de ceasul morții, zi de zi, pentru a implica direct NATO în conflictul din Ucraina contra Rusiei.
Declarația sa de azi, 14 martie: "Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”. După părerea mea, aceasta afirmație este o minciună ordinară. Realitatea este exact pe dos.
Dacă NATO ar face greșeala capitală de a accepta solicitările aberante ale președintelui Zelenski, de a instaura zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, ar însemna să accepte o implicare militară directă în conflict contra Rusiei, începând să doboare avioane și rachete rusești. Acest lucru ar declanșa practic Al Treilea Război Mondial, un război total, foarte probabil nuclear. Din punct de vedere al armamentului convențional, evident că Rusia nu va putea ține piept forțelor aliate, așa că Putin va recurge, foarte probabil, la alte arme distrugătoare, neconvenționale și în ultima instanță la arsenalul nuclear imens al Rusiei. Un război mondial nuclear ar fi evident unul fără invingători, cu enorm de multe victime și cu puțini supraviețuitori, și care, foarte probabil, va distruge în mare parte civilizația umană așa cum o știm azi.
Întrebarea pe care trebuie să și-o pună liderii țărilor din NATO este: oare merită salvarea Ucrainei asumarea acestui risc imens? Suntem gata cu toții să sacrificam totul pentru Ucraina?

Autor: Andrei Dinca. / sursă foto: radiochisinau.md
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe